Ako spremate neko jelo i koristite luk, sačuvajte ljuske – imaju efekat podmlađivanja. Za ovu svrhu možete koristiti bilo koju vrstu luka.
Luk sadrži puno materija koje su zdrave za telo.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Deluje kao antioksidans i pomaže kod sprečavanja upala i u borbi protiv slobodnih radikala koji dovode do starenja kože i stvaranja nabora na licu.
U kori luka se nalazi kvercetin koji sprečava razlaganje kolagena. Sorta koja ima najveću količinu kvercetina jeste crveni luk. On nema jak miris, a često njegovu ljusku koristimo za farbanje uskršnjih jaja.

Da biste napravili čaj od crvenog luka, najpre dobro operite ljuske, a zatim ih stavite u šerpu sa vodom. Kuvajte na srednjoj temperaturi do tačke ključanja, a zatim na manjoj temperaturi nastavite da ga kuvate još 15 do 20 minuta.
Sačekajte da se ohladi pa vatom ili tuferom ga nanesite na lice i vrat. Posebno obratite pažnju na delove oko očiju ako imate podočnjake, ali i na čelo i predeo oko usana gde se bore najviše prave.
Komentari (0)