SAMO REČI HVALE

Zdravko, Seka i Eva za Objektiv o Vlasti, TUGUJU za kolegom: Igrao je studentima i bez HONORARA

"Bio je divan, skroman i duhovit čovek", rekao je Šotra za naš list.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Slavni srpski glumac Vlasta Velisavljević napustio nas je juče u 94. godini života izgubivši tako bitku sa opakim koronavirusom.

Vlasta je svašta preživeo u životu, ali nije mogao da se iščupa iz kandži zlokobnog virusa. Preživeo je dva logora i zatvor.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Takođe, Vlasta je tokom života doživeo kliničku smrt, a čim se probudio iz kome, vratio se na pozorišnu scenu. Pre šest godina mu je dijagnostikovan rak, ali je odbio da primi terapije. Na sledećem pregledu saznao je da je ta dijagnoza bila greška!

Ovog puta ipak nije uspeo da pobegne sudbini, a ceo region i njegove mnogobrojne kolege žale, jer više neće videti taj čuveni osmeh.

“Bili smo prijatelji najmanje 60 godina, išli smo na letovanja. Bio je vitalan čovek, još uvek je imao vozačku dozvolu i jedan je od retkih koji se u tim godinama pre jedno godinu, dve, usudio da vozi
za Berlin i da se vrati. Ta nesrećna korona ga je odnela, inače bi još poživeo. Bio je divan, skroman i duhovit čovek, dobar glumac i pravi gospodin. Bio je i dragocen, pogotovo za nas reditelje, budući da je danas jako teško da nađete tako vitalnog glumca koji je mogao da snima u tim godinama. Imao je neki svoj život, svoj brod, dosta vremena je provodio na Savi, za razliku od nekih njegovih kolega koji su voleli da popiju koju čašicu više i zbog toga su pre njega završili na onom svetu”, rekao je reditelj Zdravko Šotra za štampano izdanje Objektiva, a Eva Ras uvek će pamtiti njegovu vedrinu.

Foto: E-stock/neniska

“Poznavala sam ga od 1959. godine. Igrali smo u seriji „Seljaci”. Bio je vedar, nasmejan i umilan. Bog nam je dao taj teret da umremo i lepo je doživeti 94 godine. Daj Bože da svi dožive te godine”, rekla je Eva za Objektiv, a divne uspomene na Vlastu ima i Seka Sablić.

“Divan glumac, posvećen profesiji i visoke etike. Nije odbijao nikada ni male ni velike uloge, često je studentima igrao i bez honorara. Zadovoljstvo je bilo igrati sa njim i mnogo mi je žao”, izjavila je Seka Sablić za Objektiv.

Kolege glumci za Vlastu imaju samo reči hvale: Bio mi je ŽIVOTNI UČITELJ

Mnoge kolege oprostile su se od Velisavljevića preko društvenih mreža, a među njima i Sloboda Mićalović, koja je poručila: „Zbogom, mladiću”.

Foto: Objektiv.rs

T.Svilanović – M. Marinović



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar