Uvodi se drakonska kazna: Za prekoračenje ove brzine – ostaje se i BEZ AUTA

Ništa više neće biti kao pre

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/nomadsoul1

Usled velikog broja saobraćajnih nesreća prouzrokovanih neprilagođenom brzinom, vlada Austrije na čelu sa kancelarom Sebastijanom Kurcom rešila je da tome stane na put.

Vlada je odlučila da uvede drakonske kazne za prebrzu vožnju i ekstremno prekoračenje brzine koje će stupiti na snagu pre leta.

Kazne će biti dvostruke više nego što su bile dosad, a zbog nekih će se oduzimati i dozvole. Ono što je novina da će postojati kazne za najveća nedela na putu, koja će podrazumevati i zaplenu automobila!

Mera oduzimanja vozila u posebno teškim slučajevima stupiće na snagu do kraja ove godine, s obzirom na to da se još mora zakonski regulisati šta će se događati s oduzetim vozilom ako za upravljačem kao prekršilac nije sedeo njegov vlasnik.

Zakonodavac je predvideo da svaki vozač koji prekorači dopuštenu brzinu u naseljenom mestu za 80 kilometara na sat, a u nenaseljenom području za 90 kilometara na sat – ostaje bez auta.

Uz to, vozaču se izriču i dodatne kazne za prebrzu vožnju: novčana do 5.000 evra i oduzimanje vozačke dozvole na šest meseci, uz obaveznu posetu psihologu.

Tržištem polovnjaka u Srbiji caruje Nemac: Ovo je najprodavaniji model u 2020.



Izvor: Objektiv.rs, Večernji.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar