“Nismo ni znali da je trudna”: Roditelji uhapšeni zbog sumnje da su porodili ćerku, pa bacili bebu

Bračni par S. M. (47) i N. M. (56) iz Beograda uhapšen je u sredu uveče zbog sumnje da su porodili svoju ćerku (16), a potom bebu bacili u korito da umre

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/TV Pink

Oni su u dužem vremenskom periodu, od prošle godine pa do sredine marta ove godine u nehigijenskom naselju na Čukarici na Obrenovačkom putu zanemarivali zdrastvene potrebe svoje trudne ćerke (16).

Kako se saznaje, tinejdžerka se porodila u improvizovanoj baraci u kojoj je živela sa porodicom. Prema prvim informacijama, nju je porodila majka, koja je pupčanu vrpcu isekla kuhinjskim nožem.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Majka i otac devojčicu nisu nikada odveli kod ginekologa da je pregleda iako je bila trudna. Kada se porodila, oni su pupčanu vrpcu presekli, a novorođenče bacili u korito iza barake. Dete je bilo živo, a oni su ga prekrili kartonima i stvarima – objašnjava izvor.

Nakon što se tinejdžerka porodila, roditelji su je odveli kod lekara. Tamo su, kako se saznaje, ispričali da im se žalila na bolove u stomaku i da je prokrvarila.

– Negirali su njenu trudnoću. Međutim, nakon pregleda doktori su odmah alarmirali policiju koja je otišla do barake u kojoj su živeli porodično. Pretresom, iza barake, u koritu otkrili su novorođenče. Beba je davala znake života, ali je bila u teškom stanju. Prema procenama lekara, nađena je u poslednjem trenutku – kaže izvor i dodaje da je pored korita pronađen nož kojim je, kako se sumnja, presečena pupčana vrpca.

Roditelji tinejdžerke uhapšeni su po nalogu Drugog osnovnog tužilaštva zbog krivičnog dela nasilje u porodici, odnosno zapuštanja maloletnog lica i nepružanja pomoći. NJima je određeno zadržavanje do 48 sati, međutim, nakon što je policija prikupila sve potrebne podatke sa terena, uz konsultaciju sa Višim javnim tužilaštvom, oni se sada sumnjiče i za pokušaj teškog ubistva deteta.

– Oni se sumnjiče za pokušaj teškog ubistva jer su ostavili bebu namenski u korotu da umre – objašnjava izvor.

Nismo ni znali da je trudna”

Novinari su pronašli kuću gde se odigravao porođaj. Iz neugledne barake u naselju kod Obrenovačkog puta izašao je tinejdžerkin stariji brat V. M (19).

On je negirao da su roditelji porodili njegovu sestru, ističući da niko od njih nije ni znao da je ona trudna, i da se ona sama porodila.

– Niko od nas nije znao da je trudna. Ona je inače punija, pa smo mislili da se samo ugojila – priča ovaj mladić.

Kako kaže, njegova sestra je mirna, tiha i povučena.

– Išla je u školu. Ne znamo ni da je imala dečka. Ona se sama porodila i nožem presekla pupčanu vrpcu. Čak je i dete ostavila u koritu – priča on i dodaje da su saznali šta se dogodilo kada se požalila ocu.

– Ona se požalila ocu i rekla mu da joj je ispala pupčana vrpca. Tada smo shvatili da je bila trudna. Odmah smo je odveli u bolnicu – kaže on.

U bolnici su od nje saznali da je dete ostalo u dvorištu.

– Sve smo pretražili dok ga nismo našli u koritu ja i jedan policajac – dodaje brat.

 



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar