Savet dr Nestorovića zlata vredan: Oborite visoku TEMPERATURU, ne bi vam palo na pamet da OVO pomaže

Beogradom upravo hara grip koji daje ekstremno visoke temperature koje se jako teško obaraju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv/Vladimir Šporčić

Grip je po sebi najteže virusno oboljenje organa za disanje. Javlja se sezonski i manifestuje se simptomima kao što su povišena temperatura, umor, glavobolja, bolovi u mišićima i zglobovima. Pacijent oseća potpunu klonulost i nemoć, gubitak apetita, pospanost, smetenost i dezorjentisanost.

Dr Nestorović izdao važno UPOZORENJE: Ovo vam ozbiljno utiče na MUŠKOST – nađite zamenu

Beogradom upravo hara grip koji daje ekstremno visoke temperature koje se jako teško obaraju. Upravo je u prva tri dana gripa prisutna telesna temperatura koja ide i do 40 stepeni. Kako se rešiti tolike temperature, objašnjava pulmolog i alergolog, dr Branimir Nestorović.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Da li znate zašto ljudi imaju temperaturu i ko brže ozdravi – ovi koji skidaju ili oni koji ne skidaju temperaturu? Brže ozdrave oni koji ne skidaju temperaturu. Prema tome, ne treba je mnogo skidati, može ako dete baš loše izgleda. Imaju engleske preporuke koje kažu da se temperatura skida ako je jako visoka, a dete loše izgleda. Van toga ne. Ono što je najbolje je tuširanje mlakom vodom i istrljati dete mekim peškirom kao da se znoji.

Najbolje bi bilo skidati temperaturu nekim “seljačkim metodama”. Recimo kod odraslih kafa je najefikasnija za skidanje temperature.

Foto: Freepik/freepik

MOĆ KAFE

Jaka koncentrovana kafa na svaka 4 sata je odličan antipiretik. Možda je najbolji list bundeve, ali gde sada da ga nađete? On je vrhunski u skidanju temperature, skuva se jedna i po šaka lista bundeve na litar vode i konzumira 4 puta dnevno i temperature nema, to je vrhunska terapija – otkriva naš sagovornik i podseća da ne treba da se plašimo visokih temperatura:

– Temperatura je odbrambeni mehanizam, izuzetno efikasan čak i hladnokrvne životinje povise temperaturu kada su bolesne. Ribe povišavaju telesnu temperaturu kada su bolesne. To je prirodni mehanizam ubijanja virusa i bakterija. Samo ako dete izgleda loše, ako ga boli glava ako je malaksalo onda treba skidati temperaturu – zaključuje dr Branimir Nestorović i savetuje roditeljima da za obaranje temperature od antipiretika ne koriste paracetamol jer je u Kaliforniji stavljen na listu kancerogenih supstanci.Izvor: Objektiv.rs, Telegraf

Komentari (35)

Ostavite komentar