EKSKLUZIVNO za Objektiv: Voja Brajović na grobu Gage Nikolića otkriva kako je Tihom bez PRLETA! (VIDEO)

Juče je u Aleji velikana održan petogodišnji pomen čuvenom glumcu Draganu Nikoliću

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Stefan Kojic

Uz prisustvo porodice, prijatelja i nekolicine njegovih kolega, na suncem obasjanom beogradskom Novom groblju održan je pomen Draganu Gagi Nikoliću. Prvi su stigli članovi porodice, a odmah nakon njih i vidno potreseni Goran Sultanović. Nakon paljenja sveće i odavanja pošte preminulom kolegi, Goran se prisetio kako je Dragan sve glumce kritikovao što puše, a onda bi, nakon što bi sanjao cigarete, i sam uzeo i zapalio.

Ubrzo su počeli da pristižu i ostali glumci: Seka Sablić, Branko Cvejić, Milica Mihajlović, Voja Brajović, kao i upravnik Audio vizuelnog Arhiva i Centra za digitalizaciju Srpske akademije nauke i umetnosti Radoslav Zelenović. Pred oko dvadeset okupljenih sveštenik je održao opelo, a nakon paljenja sveća oni su se upustili u razgovor, naravno o Gagi. Nas je najviše zanimalo šta o njemu misli partner iz “Otpisanih”, Voja Brajović.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Objektiv: Zanima nas kako je Tihom bez Prleta, 5 godina nakon što je Gaga odvezao svoj poslednji krug u Monci?

Voja: Znate šta, mi smo igrali tu kultnu seriju – jedan je bio takav kao što je Prle, drugi je bio takav kao što je Tihi, i mi smo generacijama ostavljali neke uzore. Neki su voleli Prleta a neki Tihog, nikada to nisu bile konfrontirane stvari. Niko od te dece koja su se igrala Otpisanih nije bio konfrontiran, kao što nismo ni mi. Zato kažem da je ovakva činjenica, da njega nema a da mene ima, ustvari nekakav spoj patnje i sreće. Teško vam je što takvog druga, i više od toga nemate, a opet ste srećni što ste ga imali.“

Foto: Objektiv.rs/Stefan Kojic

Objektiv: Da li ćete ga najviše pamtiti upravo po toj ulozi?

Voja: Pamtiću ga kao čoveka, kao ličnost, koji je uvek voleo istinu i pravdu. On je bio jedan od onih dragocenih ljudi koji znaju da se nasmeju na svoj račun, beskrajno duhovit, i uvek mu je primarna bila borba za pravdu i pravednost.

 

Novinar: Ivan Marinković

Snimatelj: Stefan Kojić

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar