TUGA u porodici Arsena Dedića: Veliki čovek je preminuo od posledica korone

Od prvog svog dečačkog crteža česme u Šibeniku, Dedić nije prestao da otrže od zaborava svojim minucioznim crtežom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/youtube

Milutin Dedić, slikar, novinar, pisac, rođeni Šibenčanin, stari beogradski boem i brat Arsena Dedića – preminuo je u Beogradu u 86. godini, od posledica korona virusa saznaju “Novosti”.

Od prvog svog dečačkog crteža česme u Šibeniku, Dedić nije prestao da otrže od zaborava svojim minucioznim crtežom i rečju koja je odisala poezijom, duhom, ljubavlju za život i ljude… I velikom erudicijom – čoveka kome je, “uprkos” svim potonjim diplomama, pošlo za rukom da nikada ne “diplomira” u osnovnoj školi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Naša majka, nepismena ali mudra i pronicljiva žena, želela je samo da otrgne mlađeg brata Arsena i mene od ulice, ali i da nas poštedi radničkog, teškog života kakvim je živeo naš otac – govorio nam je Dedić.



Izvor: Novosti

Komentari (5)

  1. Deder, ne spuštaje poč. Milutina tako nisko. Nije tuga u porodici Arsena Dedića, tamo mu je rod samo sinovac Matija. Milutin u Beogradu ima porodicu, dva sina pobogu, tu je glavna tuga. Zar to niste znali?

    Odgovori
  2. Овај велики умјетник и још већи човјек, тихо нас је напустио.Србијо,чекамо да овом изванредном Србину одате постхумно признање, кад сте већ затајили за његовог живота.

    Odgovori

Ostavite komentar