Strahinji (22) se trag gubi ispred Šarčeve kuće: Poznati DETALJI nestanka mladića koga je tražio Belivuk

Kad su roditelji prijavili nestanak sina počeli su i sami da istražuju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Vladimir Šporčić

Kriminalna ekipa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koja je osumnjičena za nekoliko surovih likvidacija i otmica, bavila se čak i “rasvetljavanjem” nestanaka pojedinih mladića.

Jedan od njih je i Strahinja Marković (22) iz Resnika koji je poslednji put viđen juna prošle godine i od tada mu se gubi svaki trag. Belivuk je njegove roditelje slao u portal KRIK da ispričaju svoja saznanja o sinu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Otac mladića, Nenad Marković, naveo je da je dobio misteriozni poziv negde u januaru 2021. i da ga je izvesni muškarac koji se predstavio kao Veljko uputio na KRIK.

Iz razgovora sa Veljkom, koji je u emisiji prepričao Marković, moglo se zaključiti da su se navijači bavili nestankom njegovog sina.

Rekao je da su proverili sve i da o Strahinji niko ne zna ništa. Onda sam ukapirao o kome se radi – ispričao je Strahinjin otac aludirajući da je reč o vođi grupe “Principi”. – Pitao me da objavimo u medijima, uputio nas je na KRIK, gde smo dali izjave, ali još nije bilo objavljeno.

Na pitanje voditelja da li su razgovarali sa drugim medijima, Marković je odgovorio da jesu.

Nenad Marković, otac nestalog Strahinje Markovića Foto: Youtube/Printscreen

Supruga je pričala sa novinarima i rekla je da ne objavljuju, jer kad je ona htela, oni nisu hteli, sad oni pretpostavljaju… – ispričao je otac nestalog Strahinje.

Inače, Strahinja Marković nije nepoznat beogradskoj policiji. Pisane su mu prijave za nošenje pištolja, falsifikovanje dokumenata, ali i dilovanje droge. Osuđivan je samo zbog pištolja i to na uslovnu kaznu 2018. godine. Sa tužilaštvom se dogovorio da uplati novac u humanitarne svrhe kako ga ne bi optužili za falsifikovanje, dok za drogu nije bilo dokaza, pa je istraga obustavljena.

Kad su roditelji prijavili nestanak sina počeli su i sami da istražuju. U jednom trenutku došli su do saznanja da je “mercedes” koji je koristio Strahinja parkiran na Banovom brdu ispred kuće Aleksandra Šarca i to istog dana kada se ovom mladiću gubi svaki trag.

Drug javio da je Strahinja uhapšen

Prema prijavi, Strahinja Marković je živeo sa trudnom suprugom u iznajmljenoj kući u naselju Trešnja, nedaleko od Beograda, ali je svakodnevno održavao kontakt sa roditeljima.

Kako Strahinje nije bilo, porodica se dala u potragu za njim. Prema rečima njegove majke Gordane, Nikola K, drug njihovog sina, javio im je da je on uhapšen, pa su poslali advokata u Policijsku upravu Beograd.

Tamo je očigledno došlo do nesporazuma jer je advokatu, navodno, na prijavnici rečeno da je priveden kao građanin, a kad su roditelji otišli njima je saopšteno da “uopšte nije priveden”.

Hapšenje Veljka Belivuka Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Nesrećnim roditeljima Šarac, koji je preminuo nekoliko meseci kasnije od posledica ranjavanja u podzemnoj garaži Tržnog centra “Ušće”, ispričao je da je navodno Strahinja automobil ostavio dan ranije i da je negde otišao taksijem. Ipak, kad su tražili da pregledaju snimke sa video-nadzora, da vide registraciju taksi vozila, Šarac im je rekao da mu ne radi kamera.

– Imamo operativne sumnje da Šarac nije rekao istinu Strahinjinim roditeljima. Bio je u strahu i pod velikim merama obezbeđenja od kada su pokušali da ga ubiju početkom januara 2019. godine. Tada je, greškom, usmrćen čovek iz iste kuće, Nebojša Marković. Vozio se blindiranim automobilom i uložio je veliki novac u nadzorne kamere – kaže izvor iz istrage.

Prema tvrdnjama roditelja, njihov sin nije poznavao Šarca, već ga je sa njim upoznao Nikola K. i to nekoliko dana pre nestanka. Navodno, policija je sa njima dvojicom obavila razgovor, ali su negirali da imaju saznanja o tome. Prema nekim nezvaničnim informacijama obojica su odbila poligraf.

Ime Strahinje Markovića je na spisku nestalih koje sada policija iznova istražuje.

 



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar