DVOSTRUKI ARŠINI

LICEMERI iz Krika: Stavljali metu na čelo novinarima, a sad HISTERIŠU da su oni žrtve (FOTO)

Urednik portala koji je bio "na vezi" sa Veljkom Belivukom lažno optužio Objektiv da je "tabloid za pranje mafije" i upućivao na impresum naše redakcije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Twitter, Printscreen

Redakcija portala Krik pokrenula je sinoć talas masovne histerije na društvenoj mreži Tviter, nakon šokantnog otkrića da je taj portal “na vezi” sa Veljkom Belivukom, vođom brutalne kriminalne grupe koja je nedavno završila iza rešetaka.

Naime, Nenad Marković, otac jednog od nestalih mladića, čije ime se nalazi na spisku onih čiji nestanak se povezuje sa Belivukom, otkrio je da ga je pozvao izvesni Veljko, za koga je naknadno saznao da je zapravo Belivuk, i savetovao mu da priču o nestanku sina ispriča portalu Krik.

– On je rekao da su proverili sve živo i da za Strahinju niko ništa ne zna, onda sam ukapirao o kome se radi. Uputio nas je na Krik, gde smo dali izjave – rekao je otac nestalog mladića.

Na pitanje novinara da li je Veljko Belivuk u Krik imao poverenja, otac je odgovorio: “Da”.

Izjavu Nenada Markovića preneli su gotovo svi mediji u Srbiji, postavivši logično pitanje zašto vođa kriminalne grupe upućuje nesrećnog oca baš na Krik, što je redakciji ovog portala poslužilo kao argument za tvrdnju da ih ostali mediji neosnovano optužuju za veze sa vođom kriminalne grupe i njihovim novinarima “stavljaju metu na čelo”.

U histerično deljenje ovog stava kao po komandi uključila se “Tviter brigada” zadužena za kritike svega što aktuelna vlast u Srbiji uradi, od jednočlanih kvazi-novinarskih udruženja, preko opozicionih političara, do anonimnih botova bez imena i fotografije.

Redakcija Krika i dalje sopstvenoj savesti i novinarskom profesionalizmu duguje odgovore na pitanja zašto im je zasmetalo to što je jedan unesrećeni otac odlučio da ispriča svoju priču i ko im je i zašto  svojevremeno dostavio informaciju o kretanju sina predsednika Srbije, ali slučaj sinoćne histerije ukazuje na nedvosmisleno licemerje Krika, čiji urednici prvi ne prezaju od stavljanja mete na čelo kolegama.

O tome svedoči i tvit urednika Krika objavljen sredinom januara, kada je bez ikakvog argumenta Objektiv označio kao “tabloid za pranje mafije” i indirektno “zainteresovane” uputio na impresum naše redakcije:

Foto: Twitter printscreen

Redakcija Objektiva tada nije reagovala, jer smo svesni da se bavimo javnim poslom i da smo legitimna “meta” kritika, ali nakon najnovijih saznanja o vezama Krika i Veljka Belivuka naša zabrinutost je opravdano porasla, pa pitamo uredništvo Krika:

Zašto smo bez ikakvog osnova označeni kao saradnici kriminalaca i kome je bila upućena sugestija da se pozabavi impresumom Objektiva? Možda nekoj kriminalnoj grupi?



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar