Narednih dana sneg će prekriti Srbiju: Poznati meteorolog progovorio o ŠOK TEMPERATURAMA!

Baba Marta izvukla je čudne vremenske prilike iz svog magičnog šešira

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Tamara Trajković

Narednih dana Baba Marta, ponegde i sneg. Za vikend oko 15°C, objavio je na Fejsbuku meteorolog Đorđe Đurić.

– Srbija je i jutros bila u ”minusu”. Minimalna jutarnja temperatura kretala se od -9 do -3°C, u Beogradu -2°C. Kopaonik je merio -11°C, a Sjenica -12°C. Veoma niske temperature u noćnim i jutarnjim časovima zabeležene su i u nedelju ujutro i imale su slične vrednosti kao i jutros, a na Koaponiku se spustila na -15°C. Veoma niske jutarnje i noćne temperature mogu veoma nepovoljno da deluju po poljoprivredne i ratarske kulture i da izazovu katastrofalne posledice, naričito po procvetalo voće, pa se preporučuje adekvatna zaštita. Mrazevi na području Srbije očekuju se sve do petka.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nakon vedrog i veoma hladnog jutra, u dolinama i kotlinama sa maglom, ponedeljak će Srbiji doneti tokom dana sunčano i toplije vreme. Makismalna temperatura biće od 10 do 14°C, u Beogradu do 12°C. Krajem dana i tokom večeri na jugu Srbije naoblačenje sa slabom kišom, na planinama sa slabim snegom.

U utorak na severu Srbije promenljivo oblačno i suvo. U ostalim predelima oblačno, na jugu sa kišom, na planinama sa snegom. U toku večeri i noći ovo naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom proširiće se i na ostale predele Srbije, izuzev na Vojvodinu gde će ostati suvo. U toku noći kiša će i u nižim predelima preći u susnežicu i sneg. Duvaće slab do umeren severoistočni vetar. Minimalna temperatura od -4°C na severu do 2°C na jugu, u Beogradu -1°C, maksimalna dnevna od 5°C na jugu do 9°C na severu Srbije, u Beogradu do 7°C.

U sredu na severu Srbije promenljivo oblačno i suvo. U ostalim predelima biće oblačno i veoma hladno sa kišim, susnežicom i snegom, uz povećanje snežnog pokrivača u brdsko-planinskim predelima, a manji snežni pokrivač formirao bi se ponegde i u nižim predelima južne i centralne Srbije. Susnežica i sneg očekuju se i u Beogradu u jutarnjim časovima. U nižim predelima Srbije ne očekuju se značaknije formiranje snežnog pokrivača, a ukoliko dođe do formiranja, tokom dana će se brzo topiti. Najviše snega biće na jugu Srbije, gde bi palo 10 do 20 cm snega. Maksimalna temperatura od 1°C na jugu do 9°C na severu Srbije, u Beogradu do 7°C. Krajem dana i tokom večeri razevdravanje. U četvrtak pretežno sunčano ili umereno oblačno. Ujutro se mraz očekuje u većini predela. Maksimalna temperatura tokom dana biće od 6 do 12°C, u Beogradu do 11°C. U petak umereno oblačno. Na severu jače naoblačenje, krajem dana sa kišom. Za vikend toplije, ali promenljivo oblačno, ponegde sa kišom, a biće uslova i za lokalne pljuskove sa grmljavinom. Maksimalna temperatura od 13 do 17°C., u Beogradu oko 15°C.

Dakle, tokom utorka i srede preko južnih predela Italije i južnog dela Jadrana premeštaće se plitak ciklon, koji će se premeštati dalje na istok, dok se sa severa i severoistoka očekuje uticaj snažnog anticiklona. Ovaj ciklon doneće obilnije padavine južnim i jugozapadnim predelima Balkana, tako da se obilna kiša i sneg očekuju u Grčkoj, Severnoj Makedoniji, u Albaniji i u Crnoj Gori, a ovaj oblačni sistem sa padavinama sa juga zahvatiće i veći deo Srbije, izuzev krajni sever Srbije, tj. Vojvodinu. Inače, ovaj ciklon povući će i veoma hladnu vazdušnu masu sa severoistoka dalje prena jugu preko našeg područja. Za vikend će Srbija i naše područje biti pod uticajem snažnog ciklona sa severa i severozapada strujanje, pa će jugozapadno visinsko strujanje doneti i osetno topliju vazdušnu masu sa Medietrana, ali i više oblaka, pa će ponegde biti kiše, pa i prvih prolećnih pljuskova sa grmljavinom – napisao je on.

Ona je Giškina NAJVEĆA LJUBAV! Zanosna plavuša otkrila: “Možda je bio kriminalac, a ja sponzoruša” (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar