Horor u Pakistanu: Voz izleteo iz šina, vagoni udarali jedan u drugi, 40 povređenih, ima i MRTVIH (FOTO)

Nesreća se dogodila u južnoj provinciji Sind

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/ Twitter @ZaaryaK

Najmanje jedna osoba je poginula, a 40 ljudi je povređeno nakon ispadanja voza iz šina u Pakistanu. Osam vagona voza koji je išao za Lahor iskočilo je iz šina u južnom Pakistanu rano u nedelju, kada je poginuo najmanje jedan putnik, a povređeno 40, saopštili su zvaničnici.

Nesreća se dogodila između stanica Rohri i Sangi u južnoj provinciji Sind i prouzrokovala je privremenu obustavu železničkog saobraćaja u oba smera, rekao je Kamran Lašari, zvaničnik železnice. Nije bilo odmah jasno šta je prouzrokovalo iskakanje voza iz šina.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nesreće sa vozovima uobičajene su u Pakistanu, gde vlade nisu posvetile pažnju poboljšanju loše održavanog sistema signala i rekonstrukcije zastarele železnice.

Lašari je rekao da je osam vagona od ukupno 18 vagona koji su krenuli iz Karačija za istočni grad Lahor iskočilo iz šina, dok je šest upalo u plitak jarak. Spasilački službenik Muhamed Aršad rekao je da su mrak i udaljena lokacija šina otežali napore spasavanja.

Rekao je da su telo žene koja je poginula i 40 povređenih putnika prebačeni u bolnice u obližnjim gradovima. Nije bilo odmah jasno koliko je putnika bilo u vozu.


Ministar železnica Azam Savati rekao je za lokalnu televizijsku stanicu da se nesreća istražuje i da će vlada obezbediti finansijsku nadoknadu porodici poginule žene i svim povređenim ljudima.

 



Izvor: Objektiv.rs, Daily Mail

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar