Ljubav trajala 30 godina: Prva supruga Sanje Ilića bila je legendarna glumica i najlepša devojka u Jugi

Život ga je demantovao

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen

Aleksandar Sanja Ilić preminuo je danas u 70. godini nakon borbe sa koronavirusom.

Njegova prva supruga bila je prelepa Zlata Petković.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Zlata Petković imala je samo 16 godina kad joj je nakon jedne audicije 1970. ponuđeno da učestvuje na izboru za najlepšu tinejdžerku Jugoslavije u Zagrebu. Izabrana je za prvu pratilju, što joj je omogućilo da ode na svetski izbor u Tokiju, na kom je izabrana za Mis fotogeničnosti, a donelo joj je i prvu filmsku ulogu u filmu Milana Jelića “Bubašinter”.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели niko ne zna (@niko_ne.zn)

Godinu dana kasnije, Zlata Petković je proglašena za mis Jugoslavije.

Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu upisala je nakon završetka srednje škole, a kolege na klasi su joj bili Bogdan Diklić, Ljiljana Stjepanović, Snežana Savić, Ivica Klemec, Radoš Bajić i Lazar Ristovski. Nakon diplomiranja, reditelj Aleksandar Đorđević joj je ponudio ulogu Marije u “Otpisanima”.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели JUGOSLAVIJA / YUGOSLAVIA (@jugoslavija.sfrj)

Igrala je i u “Grlom u jagode”, “Povratak otpisanih”… Bila je omiljeno TV lice, a njenoj lepoti divila se cela Jugoslavija.

– Za ljubav sa Zlatom krivac je jedna dečja priredba. Ljubav je trajala 30 godina. Otišla je kako je otišla… Nije moralo tako da desi… Nisam stigao ni da joj kažem koliko je volim. Pala je samo i otišla u bolnicu. Lekari su je držali u veštačkoj komi, ali joj nije bilo spasa – pričao je Sanja Ilić.

– Nakon Zlatine smrti sam odlučio da nastavim dalje. I našeg sina Andreja je trebalo izvesti na pravi put. Moja podrška njemu je bila kontrolom, a ne guranjem uz vetar – govorio je Ilić.

Sanja Ilić je pričao da se nakon smrti prve supruge nije nadao da će naći ljubav. Ipak, život ga je demantovao.

– Upoznao sam je na promociji jedne knjige i čuo njen predivan glas. Mislim da je to bilo presudno. Od tada je u mom životu sve bilo drugačije. Nisam se nadao da ću nakon gubitka Zlate ikada više pronaći srodnu dušu, ali život me je iznenadio. Tatjana je iz Novog Sada, ali sada, naravno, živi sa mnom u Beogradu. Bavi se i muzikoterapijom, peva i komponuje, i sa duetom “Hilia” drži koncerte meditativne muzike. Njen glas će se uskoro čuti u dopunjenom izdanju “Team Songa“ za “Air Srbiju“ – pričao je Sanja Ilić.

A ovaj poznati kompozitor sa Zlatom Petković ima sina, uspešnog biznismena i muzičara Anreja Ilića.

Mislio je da je gotovo, a onda ga je život demantovao: Sanja Ilić je kraj života proveo sa ovom plavušomIzvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar