Zgodna Bosanka je fudbalski sudija, ovo je njena ispovest: Igrači i navijači me polno uznemiravaju (FOTO)

Ružni komentari joj ne mogu ništa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO: Printscreen

Kanita Baraković je mlada, lepa i uspešna u svom poslu, a dolazi nam iz Miričine kod Gračanice, a koja sudi na utakmicama Prve i Druge lige Tuzlanskog kantona za muškarce.

Ne viđaju se tako često devojke u sudijskoj opremi na fudbalskim terenima u BiH, pa nije baš ni jednostavno “deleti pravdu”, naročito ne pripadnicima jačeg pola.

Kanita, koja ima samo 19 godina, studira Fakulet zdravstvenih nauka, smer fizioterapija, a suđenjem se bavi već nekoliko godina.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Činjenica je da je još uvek retkost videti ženu na fudbalskom terenu, a naročito u ulozi sudije. Moja fudbalska priča započela je još u ranom detinjstvu. Kako sam već spomenula, uvek sam bila znatiželjna osoba koja je tragala za novim avanturama i obavezama, te me tako i fudbal na malim ekranima počeo privlačiti i vremenom se javila želja za ozbiljnim bavljenjem fudbalom. Nažalost, u tom trenutku sam bila uskraćena za tu mogućnost, pre svega zbog nedostupnosti ženskog fudbalskog kluba u mojoj blizini, te iz razloga što sam u to vreme paralelno pohađala osnovnu i osnovnu muzičku školu. Iako sam redovno posećivala brojne stadione na Tuzlanskom kantonu prateći svoj klub Lokomotivu iz Miričine, želela sam da moja uloga u svetu fudbala ipak bude ozbiljnija. Tako sam se odlučila da postanem fudbalski sudija, i uz pomoć i podrške rođaka Amara koji je takođe sudija, to sam i uspela. Sada sam sudija 1. i 2. lige Tuzlanskog kantona u muškom fudbalu. Smatram da je dobra stvar što sam krenula ovim putem iz razloga što sam ispunila svoj san i uz pomoć karaktera ovog posla izgradila sebe kao ličnost, te stekla brojna nova prijateljstva i poznanstva”, rekla je Kanita za Sporsport.ba.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KANITA BARAKOVIĆ (@kaniiita_b)

Mnogo toga lepog je prošla kroz svoju karijeru, ali često je bila na udaru fudbalera i navijača, koji su je vređali najstrašnijim uvredama i dobacivali neumesne komentare.

“Iako se trudim da pamtim samo pozitivna dešavanja na utakmicama, neretko se dešavaju i ružne scene i žrtva sam neumesnih komentara raznih lica i sa samog terena ali i sa tribina. Od klasičnog nabacivanja do zaista ružnih reči i psovki, neminovno je da se naslušam svega. U početku mi je bilo teško to prihvatiti i često sam razmišljala čak i o napuštanju ovog posla. Međutim, shvatila sam da suditi može svako i da sam puno jača od njihovih frustracija koje pokušavaju izlečiti na takav način. Najbolji način jeste jednostavno zanemariti takve ljude i komentare i ne davati im preveliki značaj”, istakla je Kanita.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KANITA BARAKOVIĆ (@kaniiita_b)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KANITA BARAKOVIĆ (@kaniiita_b)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KANITA BARAKOVIĆ (@kaniiita_b)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KANITA BARAKOVIĆ (@kaniiita_b)

Posle Karleuše, našao vrelu Hrvaticu: Ova bomba je nova devojka Ognjena Vranješa! (FOTO)

 

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar