VRELA HRVATICA KOJA TOPI SNEG

Prelepa Tamara je bila na krovu sveta, ali je onda sve krenulo po zlu: Imala je samo 17 godina! (FOTO)

Srećom po nju, uspela je da se izdigne iz problema, i sada je velika podrška rođenom bratu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram

Stručni štab hrvatskog skijaša Filipa Zubčića (28) ove je sezone dobio pojačanje.

Uz njegovog trenera Marka Šumana, servisera Roberta Horvata, fizioterapeuta Zorana Prše, logističara Igora Jakopovića i oca Tomislava, na svim trkama uz Filipa sada je i njegova sestra Tamara.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ljupka 26-godišnjakinja nije samo porodična podrška nostalgičnom bratu nego i kvalifikovana “stručna saradnica” kao sertifikovana učiteljica skijanja. Uostalom, dve godine mlađa Filipova sestra u svoje vreme bila je jedna od najboljih na svetu u dečjem skijanju. Štaviše, u toj fazi karijere imala je čak i bolje rezultate od brata, koji danas predstavlja jednog od najboljih svetskih veleslalomaša i svetskog vicešampiona u paralel-veleslalomu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamara Zubčić (@tamarazubcic)

“Osvojila sam valjda sve dečje trke kao što su Topolino, Pinokio, Škofja Loka, Val d’Izer… Filip nikada nije uspeo da osvoji Topolino, što ne znači da sam ja bila veća perspektiva. Nakon dečjeg skijanja nastupila sam čak i na jednom seniorskom Svetskom prvenstvu, i to 2013. u Šladmingu, zajedno s bratom. Meni je tada bilo 17, a njemu 19 godina”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamara Zubčić (@tamarazubcic)

Nažalost, bilo je to jedino veliko seniorsko takmičenje na kom su brat i sestra zajedno nastupili.

“Nažalost, ja sam sa 17 godina i završila karijeru jer sam doživela tešku povredu ramena, a usledili su i problemi sa štitnom žlezdom. Nakon što sam ispala iz reprezentacije, više se nisam vraćala. Doduše, pokušavala sam to dve i po godine, no to više nije bilo skijanje na željenom nivou pa sam odlučila da prestanem. Nekad se zapitam da li je to bila kriva odluka, ali nisam htela nešto da radim napola. Postojala je i ideja da idem u Ameriku da studiram i tamo da skijam, ali onda sam ipak odlučila da izađem iz te priče. Nekad imam osećaj da je teže njemu palo što sam prestala da skijam nego meni samoj. Često mi govori da smo mogli i danas zajedno da nastupamo na velikim takmičenjima”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamara Zubčić (@tamarazubcic)

No šta je, tu je. Nakon te teške odluke za svakog sportistu, Tamara se posvetila studijama i završila menadžment tržišnih komunikacija te vodi porodični turistički biznis koji čine jedan hostel i iznajmljivanje apartmana.

“Nažalost, sve je to stalo zbog pandemije koronavirusa i drastičnog smanjenja turističkog prometa. Doduše, ovo s apartmanima još i ide, ali s hostelom baš i ne”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamara Zubčić (@tamarazubcic)

Da ne bi sedela besposlena, Tamara je odlučila ove sezone da bude maksimalno pri ruci bratu.

“Bila sam u skijanju i taj sport razumem. Osim toga, dobro poznajem i Filipa i znam kako da mu udovoljim”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamara Zubčić (@tamarazubcic)

Šta sve mlađa sestra radi dok asistira sportski uspešnom bratu?

“Sve što treba. Ako treba da nosim skije, kolce, da lopatam, odnosno pomeram novonapadali sneg. To je takav sport da nikad nije dovoljno ruku. Kada ide na pres konferenciju, ja idem s njim. Mi imamo mišljenje da je Filipu porodica i utočište i polazište za sportske uspehe. On je stvarno takva osoba. I da nisam s njim na takmičenjima, mi bismo se čuli svakodnevno, to je pod normalno”.

Šampionka sveta u časopisu za odrasle: Bez odeće osvanula na naslovnoj strani! (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs, Vecernj list

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar