BDP ima novu predstavu: Režirala ju je devojčica koju smo obožavali u filmu “Mrtav ladan”

Reč je o ostvarenju "Dan kada ja nije više bilo ja"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/ Clifford Christian

Predstava “Dan kada ja nije više bilo ja” jednog od najčešće izvođenih i najnagrađivanijih nemačkih autora XXI veka, specifičnog pripovedačkog izraza, Rolanda Šimelpfeniga biće premijerno izveden 6. marta u Beogradskom dramskom pozorištu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Režija je poverena mladoj rediteljki Tari Manić. Taru publika širom Srbije najbolje pamti po ulozi devojčice Ane u filmu “Mrtav ladan”. Pre skoro 19 godina Tara je izgovorila jednu od najčuvenijih rečenica srpske kinematografije, a to je – “Neću da ti kažem, ćelavi”. Kasnije je shvatila da ne želi da se bavi glumom, ali da je režija privlači.

Rediteljka objašnjava da se radi o priči o običnoj porodici u kojoj se jednog dana desi nešto neobično – ostvari im se ono o čemu su krišom sanjali – u porodičnom domu se pojavljuju dvojnici roditelja.

“U ovom bajkovitom, nadrealističnom komadu, koji razmatra i ironizuje banalnost svakodnevice i opasnost potisnutih želja, ispituje se šta danas podrazumeva brak, porodica i identitet, šta je to što mi želimo, ali kroz apsurd imanentan današnjem trenutku i savremenoj komunikaciji”, kaže Manićeva.

Branka Katić otvoreno o svom povratku u Srbiju: Mnogo mi znače ljubav i osmesi naše publike

Uloge u predstavi “Dan kada ja nije više bilo ja” poverene su Nataši Marković, Ivani Nikolić, Danielu Siču, Ivanu Zariću , Slađani Vlajović i Filipu Gajiću.

Zarić je istakao da je zadovoljan što je postojao timski rad jer bez njega nema pozorišta.

“Tara Manić je ozbiljna i talentovana mlada rediteljka koja je ozbiljan i kompleksan tekst upriličila da bude lak i razumljiv, a predstavu je načinila takvom da će publici odzvanjati u mislima”, smatra Zarić.

Sve se desilo 2 meseca nakon smrti Dragana Nikolića: Šerbedžija otkrio šta mu je poklonila Milena Dravić



Izvor: Objektiv.rs, Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar