Zbogom, Rafa, zbogom, Rodžere: Nole je najbolji u istoriji – ovo je dokaz crno na belo! (FOTO)

Sada je sve jasno!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA

Večito pitanje koje se godinama provlači kroz sve teniske razgovore jeste ono o najboljem svih vremena. Svako ima svog favorita, ali polako se obmotava klupko i odgovor se nameće sam.

Iako veliki deo svetske javnosti to nikada neće priznati zbog animoziteta prema srpskom igraču, jasno je da Novak Đoković korača ka epitetu najboljeg tenisera ikada.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nakon osvajanja Australijan opena i rušenja istorijskog rekorda Rodžera Federera po broju dana provedenih na prvom mestu ATP liste, Srbin je ponovo pokazao svetskoj javnosti da izlazi kao pobednik iz ove borbe sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.

Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Verovatno će neki pomisliti da su ovakve reči subjektivne, ali ovo nema nikvakve veze sa tim što je Đoković državljanin Srbije. Ovo je čista matematika i činjenice koje idu u korist momka sa Banjice.

17 najbitnijih kategorija koje pokazuju dominaciju “velike trojke” pokazuje da je Đoković apsolutno bez premca.

Đoković ima prednost u čak 12 kategorija u odnosu na Federera i Nadala, koji su bolji od srpskog tenisera u samo po tri kategorije.

Novak Đoković – najviše nedelja na prvom mestu ATP liste, najviše titula iz Masters serije, najviše titula na turnirima iz serije 250 i 500, rekordan broj ATP poena, najviše puta završio godinu na prvom mestu, peak elo rejting, najviše uzastopnih pobeda, procentat pobeda, najviše titula u jednoj godini, osvojeni svi Masters turniri, bolji međusobni skor sa obojicom…

Rafael Nadal – broj osvojeni grend slem titula, najviše titula sa Dejvis kup reprezentacijom, zlatna medalja na Olimpijskim igrama.

Rodžer Federer – broj osvojeni grend slem titula, najviše finala na Završnom mastersu, ukupan broj titula.

Kompltenu listu pogledajte u priloženom:

Ivanišević otkrio zašto je Đoković urlao u Melburnu: Ma, samo nek se dere!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar