Prijavila ga za krađu drva, on je svirepo ubio: Siniša zbog ubistva komšinice osuđen na 20 godina robije

Pred sudom Branković nije negirao da je počinio ubistvo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv

Boban Stojanović, sin ubijene žene, rekao je nakon suđenja da je on smatrao da Branković treba da dobije doživotnu kaznu zatvora, ali da je praktično i ova kazna u tom rangu jer je on stariji čovek.

Siniša Branković (59) iz sokobanjskog sela Radekovac koji je optužen da je iz bezobzirne osvete usmrtio komšinicu iz sela Vinku Stojanović (69) proglašen je krivim i osuđen na 20 godina zatvora!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Brankoviću je izlečena i obavezna mera lečenja od alkoholizma, a vreme provedeno na lečenje u specijalizovanoj ustanovi biće mu uračunato u kaznu. Istovremeno mu je rešenjem suda produžen i pritvor u kojem je od 29. maja prošle godine.

– Gospodine Brankoviću mi smo većali sve izvedene dokaze i našli da ste krivi. U svojoj odbrani ste u dobrom delu priznali, ali ne i u potpunosti izvršenje ovog krivičnog dela, jer negirate zavrtanje glave koje je i glavni uzrok smrti, što je pak utvrđeno medicinskim veštačenjem. U pogledu motiva nismo bili u potpunosti sigurni, naše mišljenje je da se ne radi samo o osveti zbog prijave za krađu drva jer povrede na sluzozokoži vag ukazuju na nešto drugo, ali sud nije mogao da prekorači optuženje, pa ste osuđeni za ovo za šta ste optuženi i što je dokazano – rekao je sudija Mirko Drašković.

On je naveo da Brankoviću nije izrečena doživotna kazna, ali da je izrečena druga najteža koju propisuje srpsko pravosuđe.

– Da je u pitanju stari zakon koji je važio do decembra 2019. godine mi bi smo bili više za kaznu od 30 godina zatvora, ali je ova jedina koja se može izreći za ovo krivično delo. To je izuzetno velika kazna, jedna od najviših u našem zakonodavstvu – rekao je Drašković.

Foto: Objektiv.rs/Stefan Kojić

Boban Stojanović, sin ubijene žene, rekao je nakon suđenja da je on smatrao da Branković treba da dobije doživotnu kaznu zatvora, ali da je praktično i ova kazna u tom rangu jer je on stariji čovek.

Kako se ranije pisalo, Branković se tereti da je iz bezobzirne osvete ubio komšinicu Vinku jer je smatrao da ga je prijavila za krađu drva. On se tereti da je nesrećnu ženu devet puta nožem ubo u glavu i vrat, da ju je potom udarao čašom u glavu a onda joj naneo i smrtonosnu povredu uvrtanjem vrata. Starica je nađena u krevetu sa podignutom suknjom i spuštenim donjim vešom, ali nije utvrđeno da je bila i seksualno zlostavljana.

Branković je optužen da je počinio krivično delo teško ubistvo iz člana 114 Krivičnog zakonika za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor.

Pred sudom Branković nije negirao da je počinio ubistvo ali se branio da se nije svetio i da starici nije uvrtao vrat. On se branio da navodno nije imao nameru da ubije komšinicu ali da je bio revoltiran jer joj je često pomagao a starica ga je vređala rekavši mu da je “pijana stoka” i da “jede g****”.

Na pitanje sudije Mirka Draškovića na jednom od prošlih ročišta ko je starici podigao suknju i skinuo donji veš, budući da je u tom položaju nađena na krevetu, Branković nije imao konkretan odgovor. On je ranije naveo da je staricu samo okrenuo na krevetu i da joj nije uvrtao glavu i “da se ne seća” zbog čega je bila bez garderobe.



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar