Iz Rusije s ljubavlju: Miljenik srpske publike ponovo nastupa u Beogradu

Na programu koncerta u Kolarcu će biti odabrane sonate za violončelo i klavir

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Rajesh Kavasseri

Koncert pod nazivom “Iz Rusije s ljubavlju” izvešće pijanista Nikolaj Luganski i violončelista Pavel Gomzijakov iz Rusije, 10. marta u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na programu će biti odabrane sonate za klavir i violončelo Rahmanjinova, Šostakoviča i Debisija.

Miljenik beogradske publike Nikolaj Luganski nakon tri godine ponovo je u poseti prestonici, a na koncertu će ponovo dokazati kako kombinuje eleganciju i gracioznost kao pravi virtuoz, priznat kao majstor ruskog i kasnoromantičarskog repertoara. Luganski je poznat po interpretacijama Rahmanjinova, Prokofjeva, Šopena i Debisija.

Posle 23 godine: Otkrivena je tajna najvećeg hita grupe “Aerosmith”

Među najznačajnijim koncertima za sezonu 2020/21. izdavajaju mu se nastupi sa državnim orkestrom Hamburške filharmonije, Simfonijskim orkestrom BBC u Londonu, Holandskom filharmonijom, Ruskim nacionalnim orkestrom u Pariskoj filharmoniji. U junu 2019. godine, Luganski je primio Državnu nagradu Ruske Federacije za književnost i umetnost, za doprinos razvoju i unapređenju ruske i međunarodne klasične muzičke kulture.

Londonski ”Gramophone”, verovatno najznačajniji magazin o klasičnoj muzici, opisao je pijanistu kao “najupečatljivijeg izvođača vrtoglavog uspona”.

Violončelista Pavel Gomzijakov kao solista i kamerni muzičar nastupao je svuda po svetu, i u julu 2007. godine svirao je zajedno sa čuvenom pijanistkinjom Marijom Žoao Pires na Escorial festivalu (Španija).

Najveće blago roka: Sabrana dela Džima Morisona će biti objavljena na više od 600 strana

Ovim koncertom započeta je dugotrajna saradnja dvoje muzičara, jer su imali koncertne turneje širom Evrope, Dalekog istoka i Južne Amerike, nastupajući u teatru Champs Elisees (Pariz), dvorani Victoria (Ženeva), Teatro Real (Madrid), Filharmoniji u Kelnu i Konzerthaus-u u Beču. Snimak njihovog koncerta – Sonate za violončelo i klavir od Šopena, u maju 2009. objavio je izdavač Dojč Gramofon i nominovan je za prestižnu američku nagradu Gremi.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar