Otkriven razlog Trinkijerijeve tužbe: Sve zbog jedne stavke iz ugovora na koju se Partizan obavezao!

Izgleda da će Partizan morati dodatno da plati Italijanu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Tokom vikenda se pojavila informacija da je Andrea Trinkijeri tužio svoj bivši klub, Partizan, a otkriveno je i zbog čega je to tačno uradio italijanski trener.

Naime, kako saznaje Sportski žurnal, tužbu je u ime nekadašnjeg trenera crno-belih podnela menadžerska agencija iz Amerike, koja ga zastupa, a sve zbog jedne stavke.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako navodi ovaj list, aktuelni strateg Bajerna je svojevremeno sa Partizanom potpisao ugovor po kojem se navodi da se crno-beli obavezuju da plate i porez u Italiji, čiji je Trinkijeri stanovnik i gde je dužan da plati porez.

U ugovoru je stajalo i da će Partizan, ukoliko to ne uradi do određenog roka, biti aktivirana potraživanja iz treće godine ugovora.

I upravo je to ono što se desilo. Partizan deo poreza nije platio u dogovorenom roku, pa se samim tim klauzula iz ugovora automatski aktivirala.

Sada Partizan mora da ispalti ceo ugovor Trinkijeriju, iako on odavno nije trener Partizana i iako je preuzeo drugi klub u međuvremenu.

Trinkijeri je u Partizan stigao u novembru 2018. godine, kada je potpisao trogodišnji ugovor. U prvoj sezoni je osvojio Kup Radivoja Koraća, a u narednoj je stigao do prvog mesta u ABA ligi pre nego što je ona prekinuta neposredno pred plej-of usled pandemije koronavirusa, uz dobre rezultate i u Evrokupu.

Treću sezonu u klubu nije dočekao, ali bi dogovorenu platu ipak mogao…

Bjelica bio solidan, ali nedovoljno: Dramatičan poraz Kingsa, i to 10. u poslednjih 11 mečeva (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs, Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar