Pašinjan BESAN! Najavljuje veliki miting na kom će se sve raščistiti (VIDEO)

Namerava da razgovara i o reformama sprovedenim u zemlji u pravosudnoj i pravnoj oblasti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: AFP/Profimedia

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan nazvao je „nerazumljivom“ odluku predsednika Armena Sarkisjana, koji je odbio da odobri ostavku načelnika Generalštaba Oružanih snaga zemlje, Onika Gasparjana, i obećao da će svoje argumente izneti na skupu svojih pristalica 1. marta.

Odluka predsednika bila je nerazumljiva. Obrazložiću ovo na mitingu. Nakon utvrđivanja ove činjenice mogu se izvući određeni zaključci – rekao je Pašinjan u svojoj video-poruci na Fejsbuku.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Takođe je dodao da će se dotaći pitanja da li će detalji o događajima od 1. marta 2008. godine, kada je tokom sukoba demonstranata i policije poginulo deset osoba, biti obelodanjeni i predstaviti realnosti u svetlu terorističkog napada u jermenskom parlamentu 27. oktobra 1999.

Prema njegovim rečima, takođe namerava da razgovara i o reformama sprovedenim u zemlji u pravosudnoj i pravnoj oblasti.

Nova politička kriza rasplamsala se u Jerevanu posle Pašinjanovih neopreznih reči o ruskim sistemima „Iskander“. Zamenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Jermenije ismejao je premijera, zbog čega je smenjen, a ubrzo nakon njega i načelniku Generalštaba ponuđeno je da podnese ostavku. U četvrtak ujutro, Oružane snage Jermenije izdale su saopštenje u kojem traže ostavku samog Pašinjana. Premijer je ovo ocenio kao pokušaj prevrata i pozvao svoje pristalice da izađu na ulice. U međuvremenu, opozicija je podigla barikade i šatore u blizini parlamenta. Oni nisu raspoloženi za pregovore sa vlastima i traže ostavku premijera.

 



Izvor: Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar