Ova vest će vas OHRABRITI: Sputnjik V pokazao NOVE rezultate, evo o čemu je reč

Ruska vakcina pokazala povoljne rezultate u borbi protiv korona virusa

Foto: Youtube printscreen

Ruska vakcina Sputnjik V protiv KOVID-19 pokazuje dobre rezultate protiv novih mutacija korona virusa, izjavio je za Rojters Denis Logunov, zamenik direktora ruskog Nacionalnog istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja, koji je razvio Sputnjik V.

– Nedavna studija koju je sproveo Gamaleja centar u Rusiji pokazala je da revakcinacija vakcinom Sputnjik V radi vrlo dobro protiv novih mutacija korona virusa, uključujući sojeve korona virusa iz Velike Britanije i Južnoafričke Republike – rekao je Logunov.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je dodao da se, prema navodima ruskih istraživača, veruje da su vakcine zasnovane na vektorima zapravo bolje za buduće revakcinacije od vakcina zasnovanih na drugim platformama.

Rojters je preneo da se uskoro očekuje objavljivanje rezultata ispitivanja.

Logunov je rekao da je ispitivanje pokazalo da revakcinacija nije uticala na efikasnost vakcine. Prema naučniku, antitela specifična za vektore koje koristi Sputnjik – a koja bi mogla da generišu antivektorsku reakciju i potkopavaju rad same vakcine – oslabila su već 56 dana nakon vakcinacije, navela je agencija.

Sjajni rezultati ponovo potvrđeni: Srbija je PRVA u Evropi, više od pola miliona revakcinisanih građana!

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar