OBJEKTIV ANALIZA: Plakaće se noćas u Milanu, Ivanić je za velika dela, doživotna trauma za Gobeljića!

Nisu uspeli izabranici Dejana Stankovića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde ispali su u šesnaestini finala Lige Evrope od Milana, iako nisu poraženi ni u Beogradu, a ni na San Siru. Rezultat u Italiji bio je 1:1 (1:1).

Plesala je Zvezda po terenu, imala više od igre. VAR je ovoga puta bio priklonjen Milanu, ali izabranicima Dejana Stankovića se ne može ama ništa prigovoriti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Imao je viziju, igrači su ga ispoštovali na maksimalan način, pa se postavlja pitanje da li je bolji tim izborio plasman u osminu finala Lige Evrope. Sve u svemu, herojska utakmica Crvene zvezde – veliko bravo za sve aktere večerašnjeg duela.

Pred vama je analiza utakmice iz ugla sportske redakcije Objektiva.

Milan Borjan: Sjajan u prvom delu. Primljen gol nikako nije njegova krivica, a nekoliko sjajnih intervencija su podsetile na slavne dane Milana Borjana. Bio je poprilično siguran i nadahnut u ovom meču.

Starsport

Marko Gobeljić: Užasna reakcija na startu meča. Bukvalno je poklonio pogodak Milanu, svojom igrom rukom u šesnaestercu. Nakon toga se nije zaustavio, pa je u 70. minutu zaradio crveni karton. Ka-tas-tro-fa!

Radovan Pankov: Loše je delovao u prvom poluvremenu, delovao stegnuto i pomalo uplašeno. Kasnije se konsolidovao, ušao u ritam.

Miloš Degenek: Odlična partija u prvom delu. “Pohapsio” je napadače Milana i bio lider štoperske linije. Ništa mu se ne može zameriti, odradio je sjajan posao i pokazao koliko ga “rade” veliki mečevi.

Milan Gajić: Solidan u prvom delu. Sve više dobija na samopouzdanju, igra bez pritiska i pokazuje da može da bude od velike pomoći u ofanzivi. Stanković je od njega napravio igrača za velika dela.

Foto: Starsport

Slavoljub Srnić: Junaštvo koje je falilo Zvezdi. Bacao se ispred lopte, kvario napade protivnika i dao maksimum kao i svaki put, ali bio je zamenjen nakon prvog poluvremena.

Seku Sanogo: Jak, stamen, pametan. Kvario napade protivnika, nije puno “pametovao” i odrađiovao na korektan način je sve što je bilo do njega. Mogao je da se proslavi, ali Donaruma je neverovatnom reakcijom sačuvao “glavu” svom timu.

Gelor Kanga: Ovo je igrač koji treba Zvezdi. Požrtvovan, “napaljen” i timski igrač. Pomagao u odbrani, pokušavao u napadu. Zamenio ga Katai na pola drugog dela.

Foto: Starsport

El Fardu Ben: Šta reći o ovom čoveku? Mnogi su ga videli na izlaznim vratima Zvezde, a Ben igra najbolje uvek kada je najpotrebnije. Prekidi, Majstorska reakcija i sjajan pogodak. Pomalo iznenađujuć izlazak iz igre, pokazao je ozbiljan kvalitet.

Mirko Ivanić: Zvezda vodilja ovog tima. Igra najbolju sezonu u karijeri i gotovo mu sve polazi za nogom. Fantastično je uposlio Bena kod gola i dodatno popravio svoj statistički učinak ove sezone. Odigrao je možda i najbolju evropsku utakmicu i pokazao koliko vredi, iako je mesecima po dolasku na Marakanu bio osporavan.

Dijego Falćineli: Dobra igra u prvom delu. Što bi se reklo “namazana” partija, ali nije dobijao dovoljno lopti za veći učinak. Trudio se, vraćao pozadi, ali je mesto prepustio Pavkovu u drugom poluvremenu.

Izmene

Njegoš Petrović: Iako se možda sumnjalo u njega, on je u dva susreta sa Milanom pokazao da nije više onaj igrač od prošle godine. Porastao je i na psihološkom planu, stekao iskustvo u evropskim mečevima i pred njim je lepa karijera.

Aleksandar Katai: Imao šansu utakmice! Izašao je sam pred Donarumu i mogao da bude heroj, ali ne može se mu zameriti ništa, tek je izašao iz preduge pauze.

Foto: Starsport

Filipo Falko: Pokušavao da odmeni Bena, ali nije uspeo da ostavi neki učinak za skoro pola sata na terenu.

Milan Pavkov: Podelio sjajnu loptu glavom za Kataija. Nijedan duel nije izgubio, mora mu se odati priznanje i za ovo malo na terenu.

Veljko Nikolić: Premalo vremena za bilo kakav učinak.

Piše: Nikola Husein

Hrabra Zvezda nadigrala Milan, ali ostala bez Lige Evrope: Crveno-beli ispali bez poraza! (FOTO+VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar