Ludo da luđe ne može: Pas izujedao fudbalera na terenu i pomogao ekipi da ne ispadne iz lige! (VIDEO)

Potpuno neverovatan način da jedna ekipa opstane u ligi, ali, cilj opravdava sredstva...

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO: Printscreen

Četvrti rang Engleske, 1999. godina. Poznato je već koliko su navijači na Ostrvu privrženi svojim timovima, i da u potpunosti podržavaju lokalne timove.

Jedan dramatičan meč odigrali su Torki junajted i Kru Aleksandra, u borbi za opstanak u ovoj ligi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Završnice liga u Engleskoj uvek donesu mnogo uzbuđenja, prate se i ostali mečevi ako rezultat voljene ekipe zavisi i od tog ishoda, pa je tenzija često na maksimumu na kraju utakmice.

Nešto slično dogodilo se i na ovom duelu, gde je Kru Aleksandra vodila 1:0 protiv Torkija, kom je u tom trenutku i bod bio dovoljan zbog povoljnog ishoda sa drugog meča u isto vreme koji je takođe odlučivao o ispadanju u rang gde igrači dosta manje zarađuju i gde fudbal i nije više na tako profesionalnom nivou.

Igrao se 88. minut na utakmici Torki – Kru Aleksandra, u kojoj su gosti vodili 2:1, što je značilo da Junajted ispada u nižu ligu.

Ali, onda se dogodilo pravo čudo… Policajcu, koji je stajao pored terena, otrgao se pas sa povoca. Životinja je ušla na teren i ugrizla fudbalera gostujućeg tima!

Da sve bude još luđe – povređenom igraču, Meknikolu, ukazivala se pomoć nekoliko minuta, a on nije mogao da nastavi meč svakako. “Zaradio” je ujed na tri mesta i 17 kopči.

Zbog svega toga, sudija je morao da produži meč za nekoliko minuta, što je pomoglo fudbalerima domaće ekipe da se malo odmore i pripreme za poslednje trenutke susreta.

Pogađate – Torki je dao gol preko Pola Dobsona, izjednačio na 2:2 i tim pogotkom ostao u ligi! Naravoučenije: da pas nije ujeo fudbalera, ne bi se toliko dugo ukazivala pomoć njemu, ne bi se domaći “regenerisali” i ne bi dali gol za izjednačenje i opstanak u ovom rangu.

Pas, po rasi nemački ovčar i pod imenom Brin, spasao je Torki te sezone…

Što bi se reklo – cilj opravdava sredstvo, a Junajted je te takmičarske godine i ispunio zacrtano.

Niže lige u Engleskoj – esencija fudbala.

Anri zbog dece rekao dosta: Ovo je previše za mene, morao sam da odem…



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar