Uhapšena banda koja je KRALA po crkvama: Išli po celoj Srbiji, pa uzimali priloge od vernika

Tri osobe u pritvoru 48 sati

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Stefan Kojić

Pripadnici policije u Zaječaru, u saradnji sa Policijskim upravama u Nišu i Prokuplju, svojim zajedničkim operativnim radom rasvetlili su seriju krađa u pravoslavnim crkvama i po nalogu Javnog Tužilaštva, uhapsili tri osobe koje su osumnjičene zbog postojanja osnova sumnje da počnila ova krivična dela.

Takođe, policija će, po nalogu Višeg javnog Tužilaštva u Nišu, podneti i krivičnu prijavu protiv maloletnog lica starog 16 godina, zbog osnova sumnje da je počinilo isto krivično delo teške krađe pravoslavnih hramova.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Uhapšena lica T.N. (25) iz Surdulice, S.M.(22) i A.D. (42) kao i šesnaestogodišnjak iz Aleksinca, terete se da su tokom janura i februara ušli u crkve na području Zaječara, Knjaževca, Boljevca, Niša, Niške Banje kao i okoline Doljevca iz kojih su krali novac
od priloga vernika.

Njih četvoro su osumnjilčeni da su pokušali da obiju kutiju sa novčanim prilozima u Sabornoj crkvi rođenja Presvete Bogorodice u Zaječaru i u manastiru Sveti Nikola u Kuršumliji.

Takođe su od prodavačica butika u Nišu krali novčanike sa novcem i ličnim dokumentima, pa će i u ovom slučaju protiv njih po nalogu Osnovnog javnog Tužilaštva u Nišu bti podnete krivične prijave za počinjena dva krivična dela krađe.

Osumnjičenima T.N . S.M. i A.D. je određena mera zadržavaja do 48 sati i oni će uz krvične prijave biti privedeni tužiocu Osnovnog javnog Tužlastva u Zaječaru.



Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar