Đilas i Marinika pljunuli na žrtve Jasenovca: Otkrivamo šta se krije iza SKANDALOZNOG poteza

Lajkovali status anonimnog tviteraša kojim je napao predsednika zbog zasluga za ekranizaciju stradanja Srba u ustaškom logoru

Foto: Antonio Ahel/ATAImages, A. K./ATAImages, Shutterstock

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i potpredsednica njegove partije Marinika Tepić sramotno su pljunuli na svaku žrtvu Jasenovca.

Oni su u duetu lajkovali objavu jednog tviteraša u kojoj se navodi da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić “bolesnik” i da treba “da se leči” samo zato što je rekao da je gledao film Predraga Gage Antonijevića “Dara iz Jasenovca”, jer je, kako je naveo, težak i važan za naš narod. Ovog tviteraša posebno je razbesnelo to što je Vučić izjavio da se realizacija filma desila na njegovu inicijativu, što je ovaj posebno podvukao.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Ae bre leči se više, bolesniku – napisao je tviteraš, dok su Đilas i Tepićeva ovu “dijagnozu” zdušno pozdravili lajkovima.

POKAZALI PRAVO LICE

Podsetimo, predsednik Vučić u nedelju ujutru prilikom primopredaje kontingenta od 150.000 vakcina kompanije “Astrazeneka” osvrnuose i na Antonijevićev film, koji je prethodne večeri bio premijerno prikazan na RTS.

– Gledao sam film, nisam neko ko sa umetničke strane može to da posmatra, ali film mi se dopao.

Konačno se neko setio da napravi film o mestu najvećeg stradanja našeg naroda ikada. Država je pomogla taj film na moju inicijativu.

Ako neko treba da odgovara zbog toga, to sam ja, ponosan sam na činjenicu što su se posle 75 godina neka država, predsednik i neka vlada setili da bi trebalo da se pomogne nešto što će da govori o našim žrtvama u Drugom svetskom ratu i našem mnogostradalnom narodu – rekao je tada Vučić.

Inače, film “Dara iz Jasenovca” reditelja Predraga Gage Antonijevića, koji govori o stradanju Srba, Roma, Jevreja u hrvatskom zloglasnom logoru Jasenovac, potresao je i rasplakao čitavu Srbiju i Srbe van nje, a ovakvo filmsko ostvarenje je, bez sumnje, bilo preko potrebno kako bi se nevine žrtve sačuvale od zaborava i ostanka u istorijskoj prašini.

Međutim, sve to nije bilo dovoljno ni Đilasu ni njegovoj uzdanici da po ko zna koji put skinu maske i pokažu svoja prava lica, obračunavajući se sa predsednikom Srbije preko ovako značajnog umetničkog dela.

OGREZLI U MRŽNJI

Ovo mišljenje deli i poslanik SNS i advokat Vladimir Đukanović, koji za Objektiv poručuje da je zgrožen postupkom Đilasa i Tepićeve.

“Ne moram ni da kažem koliko je ružno da se lajkuju ovakve stvari, ali šta reći o ljudima koji su aplaudirali filmu “Grbavica”. Međutim, ovo im je sada problem, posebno kada je u sve to nekako umešan i Vučić, pa samo nastavljaju da ga pljuju šta god da uradi. Ogrezli su u mržnji i nema im pomoći. Za njih je sve propaganda, pa zato i smatraju da se sada predsednik promoviše preko ovog filma”, kaže Đukanović.

ZLONAMERNO LAJKOVANJE

Slično razmišlja i politikolog Jelena Vukoičić.

“Ukoliko Đilas i Tepićeva ovo koriste kao deo kampanje protiv predsednika, onda je to veoma bizarno i skaradno. To samo govori o mržnji, koju više i ne mogu da kontrolišu. Lajk na status koji ismeva žrtve Jasenovca, a posredno i Vučićevu želju da te žrtve kroz film predstavi svetu, može da bude samo zlonameran, što nam govori da njih dvoje imaju problem ne samo kao političari, već kao ljudi”, zaključuje Vukoičićeva za Objektiv.

Piše: Goran Mitrović

OVU I MNOGE DRUGE ZANIMLJIVE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 23. FEBRUAR

Foto: Objektiv.rs

Izvor: Objektiv.rs

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar