SRBIJA REGIONALNI LIDER

Stefanović na Sajmu naoružanja u UAE: Želimo da idemo u korak sa vremenom i sa najjačim proizvođačima

Međunarodni sajam naoružanja "IDEX" održava se svake druge godine pod pokroviteljstvom Njegovog visočanstva šeika Halife bin Zajeda al Nahjana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Tamara Trajkovic

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović nalazi se na Sajmu naoružanja “IDEX 2021” u Abu Dabiju, a tom prilikom se uključio u jutarnji program “Novo jutro” na TV Pink i istakao značaj ovog sajma, kao i činjenicu da je Srbija imala priliku da predstavi domaće naoružanje.

“Za nas je veoma značajan ovaj sajam, koji se naravno ne održava u pogodnom periodu zbog koronavirusa.  Organizacija našeg domaćina UAE je izuzetna i imali smo priliku da predstavimo naše domaće naoružanje i proizvode koje mi nudimo, a takođe, i da se sretnemo i porazgovaramo sa nekim kolegama iz drugih zemalja i ministarstava, ali i ljudima iz vojne industrije. Naravno da prodaje našeg oružja ima. Sagledavamo situaciju i saradnju da vidimo šta možemo da uradimo zajedno, da vidimo šta možemo da izgradimo u zajedničkim procesima, da usavršimo tehnološku saradnju i na koji način možemo da razvijemo procese koje još nismo razvili”, rekao je ministar Stefanović.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ministar Stefanović je otkrio za kojim proizvodima srpske industrije vlada najveće interesovanje.

“Što se tiče nas, mi smo ovde došli sa punim paketom proizvoda naše, srpske, vojne industrije. Ono što jeste uvek zanimljivo su složeni borbeni sistemi kakvi su Nora i Aleksandar, minobacački program, program artiljeriskih projektila, nova generacija vođenih protivoklopnih raketa i drugi. Nudimo unapređenje dometa i unapređenje moći našeg naoružanja. Iako smo ubedljivo regionalni lideri, želimo da idemo u korak sa vremenom i sa najsnažnijim proizvođačima. Želimo da osvajamo nove programe, novo oružje i opremu, nova tržišta i na taj način da omogućimo prodaju naših proizvoda i funkcionisanje naših kompanija, koje treba da žive od toga”, rekao je Stefanović.

Ministar Stefanović je otkrio sa kim je sve imao sastanke i dogovorio saradnju.

“Naravno, to je jedan od ključnih razloga mog dolaska, susret sa kolegama iz ministarstava odbrane, da pokažemo šta Srbija danas može da proizvede, šta je moć naše vojske i naše vojske industrije, šta mi koristimo i šta oni žele da kupe. Razgovarao sam sa ministrima odbrane Egipta, UAE, Azerbejdžana, Kipra i Španije, razgovarao sam sa ljudima iz Erbasa, a očekujem još sastanaka. Imamo dobar nastup, naši stručnjaci koji se nalaze ovde rade odličan posao. Imamo šta da pokažemo kada se poredimo sa drugima, konkurentni sa cenom i konkurentni sa kvalitetom što garantuje uspeh za srpsku vojnu industiju.”

Stefanović sa generalom Mazruijem u UAE: Obe strane zadovoljne investicijama u zajedničke projekte 

Međunarodni sajam naoružanja “IDEX” održava se svake druge godine pod pokroviteljstvom Njegovog visočanstva šeika Halife bin Zajeda al Nahjana, predsednika UAE i vrhovnog komandanta Oružanih snaga UAE.

“IDEX” je jedina izložba u regionu Bliskog istoka i Severne Afrike na kojoj su predstavljene najsavremenije tehnologije za sve vidove oružanih snaga. Sajam privlači pažnju državnih i vojnih predstavnika, odnosno korisnika sredstava naoružanja i vojne opreme, što je dobra prilika da svet vidi šta Srbija može da ponudi iz oblasti odbrambene industrije.

Smešten u Nacionalnom izložbenom centru u Abu Dabiju, ovogodišnji Sajam, i u uslovima pandemije koronavirusa, okupio je više od 900 izlagača iz 59 zemalja uz strogo poštovanje propisanih zdravstvenih zaštitnih i epidemioloških mera i za sprečavanje širenja bolesti Кovid-19.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar