Ćiro Blažević o natpisima u Zagrebu: Ne znam nikog ko nije voleo Balaševića, plačemo, i to na ćirilici

Blažević je biranim rečima govorio o Đorđu Balaševiću

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/Xinhua/Photoshot/Avalon Editorial

Ćiro Blažević, samo dan nakon što je u centru Zagreba osvanuo natpis “bećarac” ispisan ćiriličnim pismom, a u čast preminulog Đorđa Balaševića, i dodao da za čuvenim kantautorom ne plače samo Zagreb, već cela Hrvatska, ali i region.

– Svi plačemo i svi imamo razloga da plačemo. Ja ne znam nikog ko nije voleo Đorđa Balaševića ili bar ono što je on za sobom ostavio. Bio je nadahnuće, širio je ljubav kroz pesme, stihove… Lako je zasijati na tren i biti sjajna zvezda. Teško je trajati, a on je trajao i bio je trajna zvezda – rekao je za “Alo!” Blažević i dodao:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– U centru Zagreba se pojavio transparent na ćirilici na kojem je u znak smrti Đoleta Balaševića pisalo “bećarac” po onom vojvođanskom, ljutom jelu, i mnogi su se čudili kako je to moguće, ali ja u tome ne vidim ništa čudno i neobično. Srbi imaju pravo da žive svuda u svetu i da koriste svoje pismo. Oni kojima to smeta su budale, a budala ima svuda – istakao je Blažević.

– Svi žalimo, cela Hrvatska žali, ko ne žali, taj nije normalan. I ne samo da žalimo, već i plačemo, i to, dodao bih, plačemo na ćirilici – rekao je za kraj Ćiro Blažević za „Alo!“.

U centru Novog Sada zasijalo SRCE sa inicijalima Đorđa Balaševića: Ore se njegovi hitovi i APLAUZI (FOTO)Izvor: Alo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar