Dr Nestorović OTKRIO: Deca koja imaju deficit ovog MINERALA imaju problem u rastu i razvoju

300 enzima u našem organizmu ne mogu da funkcionišu bez njega

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

– Većinu vitamina u dovoljnoj meri unosimo redovnom ishranom: problem predstavljaju minerali. Kad vam kažu pijem neke minerale, ti neki minerali su mnogo važniji, jer je hrana deficitarna sa njima, a bez njih nema života. Ja uvek počinjem od esencionalnog minerala, a to je cink jer mi živimo u području koje je deficitarno ovom supstancom. 300 enzima u našem organizmu ne mogu da funkcionišu bez cinka. Neophodan je za plodnost. Žene i muškarci koje žele dete treba da uvek piju cink. Deca koja imaju deficit cinka imaju problem u rastu i razvoju – objašnjava doktor Branimir Nestorović.

Jedan od najbitnijih elemenata čovekovog organizma, svakako je cink, čije odsustvo organizamu možete nadoknaditi, unošenjem namirnica koje su njime bogate.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako biste izbegli simptome uzrokovane nedostacima cinka, neophodno je da u svoju ishranu uvrstite meso, poput govedine, jagnjetine, jaja, semena bundeve, graška, integralnih žitarica, morskih plodova – posebno ostriga, srvenog mesa – svinjetine i govedine, oraha, spanaća, mleka, klica, vina, soje, iznutrica, belog luka, kupusa. Takođe, sardina, suvo i mahunasto voće, kao i integralne žitarice, veoma su bogate ovim elementom.

Simptomi nedostatka cinka, mogu biti slični prehladi

– pojačana nervna napetost
– hronični umor
– otežano zarastanje rana
– kožne promene
– noćno slepilo
– poremećaj ukusa
– dugotrajna dijareja
– zakasneli razvoj
– smanjen apetit
– gubitak čula ukusa i mirisa
– mentalna letargija
– pojačana sklonost ka infekcijama
– opadanje kose
– smanjenje broja spermatozoida (a time i plodnosti)
– smanjenje seksualnog nagona
– suva i ogrubela koža
– krhkost i bele mrlje na noktima

Zbog toga je neophodno poslušati savet doktora Nestorovića, koji smatra, da cink treba unositi u vidu suplemenata u određenoj dozi:

Cink ima interesantno dejstvo zato što blokira mesta na kojima se vezuju virusi. Cink se mora uzimati u vidu suplemenata i to u dozi od 10 do 15 mg dnevno za odrasle.

Nestorović otkrio KRITIČAN FAKTOR IMUNITETA: Ako padne na 200, počinju teške bolesti! Ovo odmah proverite

Cink je veoma dobar za jačanje imuniteta, rast i razvoj, bržeg zarastanja rana, prevencije od prehlade i gripa, sprečava uvećanje prostate, održava dobar vid, jača mišiće i kosti, jača kosu i nokte, ublažava predmenstrualne sindrome kod žena, antikancerogeno dejstvo.



Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar