Ovaj medaljon je Đokoviću pomogao da pobedi pod povredom: Navodno ima posebne moći (FOTO)

"Na osnovu slike može se pretpostaviti da je u pitanju larvikit"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Novak Đoković glavna je tema Australijan Opena. Osim iz razloga što je jedan od glavnih favorita za osvajanje turnira, njegova je povreda abdomena privukla još više pažnje.

Naime, nakon što je svladao Amerikanca Frica izjavio je koliko mu je to bilo teško budući da mu je pukao abdominalni mišić, što mnogi nisu poverovali, pa su ga optuživali i da laže i glumi te da mu to nije prvi put. Među njima je bilo i njegovih kolega, ali i navijača.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ipak, Đoković je nastavio turnir pa savladao Miloša Raonića, zatim Aleksandra Zvereva, te Rusa Karatseva. Pa, šta se tako naglo promenilo? Sigurno su Novaku pomogle terapije, masaže i lekovi, ali mediji tvrde kako mu je pomogao i crni medaljon kojega je nosio oko vrata. Naime, ovu ogrlicu sa medaljonom Đoković nije nosio nikada pre, a niti posle meča sa Zverevom.

“Nije poznato sa sigurnošću koji je dragi kamen nosio Novak i koja je simbolika tog medaljona, ali na osnovu slike može se pretpostaviti da je u pitanju larvikit, dragi kamen za koji se veruje da ima moćna svojstva”, piše Telegraf.

Foto: Printscreen

Larvikit je crni “labradorit” ili ”crni mesečev kamen” za koji se veruje da je odličan za zaštitu i uzemljenje. Navodno pročišćava suptilna tela i jača povezanost s energijama zemlje, pomaže onima koji ga nose da se povežu s duhovima prirode. Ovaj kamen stimulira vizije i poboljšava psihičke sposobnosti. Takođe neutrališe i odbija negativnu energiju.

Stranice koje se bave simbolikom i svojstvima određenih dragih kamenja, navode i da larvikit pomaže u pročišćavanju tkiva, potiče mišićnu detoksikaciju, usklađuje metabolizam, umiruje živce i smanjuje krvni pritisak, a ako je verovati u to, čini se da je pomoglo i Novaku. Uostalom, Đoković je poznat kao veliki ljubitelj prirode i prirodnih stvari. Često meditira, hoda bos.

Pre dve godine je na Australijan Openu imao simbol Asteka kada je i sam otkrio da je u pitanju simbol snage, energije i zaštite. Nekada je sa sobom imao dragulj ametist, a pre je na uvo stavljao nalepnicu s crnom tačkom što je kineska metoda za uklanjanje problema sa stresom, alergijama, bolom i glavoboljom.

Neponovljivi gospodin Novak Đoković: Gestom posle pobede još jednom je pokazao koliko je veliki! (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar