BDP će na poseban način obeležiti svoj dan: Stiže dugoočekivana predstava “Kišne kapi na vrelom kamenju”

Premijera je već nekoliko puta otkazivana zbog pandemije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/ Beogradsko Dramsko Pozorište

Predstava “Kišne kapi na vrelom kamenju” u režiji Juga Ðorđevića biće premijerno izvedena 20. februara na sceni Beogradskog dramskog pozorišta, kada će biti obeležen dan tog važnog beogradskog teatra.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U predstavi nastaloj prema tekstu Rajnera Vernera Fasbindera igraju Pavle Pekić, Ljubinka Klarić, Aleksandar Vučković i Iva Ilinčić.

Fasbinder je kultni filmski i pozorišni reditelj, dramski pisac, glumac, esejista, jedan od pokretača nemačkog novog talasa.

BDP radi punom parom: Najavljeno je deset veličanstvenih premijera u novoj godini

“Rajner Verner Fasbinder danas je istinitiji i provokativniji od vremena u kome je stvarao, a stvarao je u periodu velikih svetskih promena, revolucija i ratova. Ostao je upamćen kao autor koji je znao da u svojim radovima prepozna i anticipira probleme koji se često karakterišu kao tabu teme”, kaže reditelj Jug Ðorđević.

Prvobitno je premijera prestave “Kišne kapi na vrelom kamenju” bila zakazana za novembar, ali je otkazana zbog pooštravanja epidemiloških mera u Srbiji. Ljubinka Klarić naglašava da još nije svesna da su napravili predstavu jer je proces reditelja Ðorđevića za nju unikatan pristup stvaranju pozorišnog komada.

“Nikada nisam učestvovala u ovakvom procesu pripremanja predstave. Reditelj je mlad ali je tačno znao šta radi. Neću biti skromna jer znam da smo napravili izuzetnu predstavu”, kazala je Ljubinka Klarić.

Sve se desilo 2 meseca nakon smrti Dragana Nikolića: Šerbedžija otkrio šta mu je poklonila Milena Dravić

Iva Ilinčić takođe hvali rediteljski pristup pripremanju predstave.

“Prvi put radim Fasbindera u pozorištu. Reditelj je smestio tekst komada u vrlo interesantan koncept. Pronašao je pozorišni jezik kojom ta priča može da se ispriča na vrlo specifičan način. Verujem da će se publici dopasti naša predstava jer ima vrlo zanimljivu poruku. Publika će u svakom slučaju morati malo više da uključi mozak nego što je navikla u pozorištu”, kazala je Ilinčeva.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar