Belivuk sam obučavao ljude, Zemunci imali SISTEM, a oba klana nasleđuje ISTA OSOBA

Nicović zapaža da za razliku od Zemunskog klana, ekipa Velje Nevolje nije imala tako pažljivu strategiju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Nakon hapšenja grupe Veljka Belivuka možemo da očekujemo da će se narednih dana privođenja samo nizati i da je sve još na početku. To je sistem u kojem je umreženo 2.000 ljudi na svim stranama, od policije, sudstva, lekara, koji su radili za njih, kaže advokat i policijski analitičar Marko Nicović.

Veljka Belivuka sada će sigurno naslediti neko iz njegovog klana ko će da vodi posao, ko je na slobodi i ko je po hijerarhiji ispod njega. Možemo da očekujemo da će škaljarski klan ojača i da preuzme primat, potvrđuje Nicović.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U medijima se dosta govori o povezanosti pojedinih članova MUPA i kriminalne ekipe Veljka Belivuka, koji su tesno sarađivali i jedni drugima javljali informacije.

– Što se pozadine ekipe Veljka Belivuka tiče, to tek treba da se utvrdi. Sigurno da su imali nekoga u policiji ko ih je obaveštavao o akcijama i pomagao prilikom uklanjanja tragova. Pitanje je samo koliko je pisanih tragova i dokaza o svemu tome ostalo i da li će sve to da bude obelodanjeno – kaže Marko Nicović.

Foto: Vikipedija

Nicović zapaža da za razliku od Zemunskog klana, ekipa Velje Nevolje nije imala tako pažljivu strategiju.

– Što se tiče zaštite i treninga, Zemunci su bili jači. Imali su više inspektora, podršku političkih struktura i jaka leđa. Zemunski klan je imao sistem, morali su da vežbaju, treniraju, da imaju svoje specijalce. Bili su iskusni u ratu i mnogima nije trebala nikakva fizička obuka – kaže Nicović.

Velja Nevolja se obratio za pomoć SRPSKOM POLITIČARU! Otkriveno ko mu je pomogao kada mu je bilo najteže

S druge strane, pojavila se inoformacija da je Veljko Belivuk lično obučavao svoje ljude i da je čak sam u mnogim slučajevima uklanjao tragove nakon ubistava. Ono što je zajedničko ekipi Veljka Belvuka i Zemunicma jeste da su bili organizovani kao vojska.

– Zemunski klan i klan Velje Nevolje slični su po surovosti i brutalnosti. Osim toga, po hijerarhiji, kada uhapse oficira, na čelo dolazi podoficir, odnosno onaj koji je po hijerarhiji prvi ispod. Mora neko da nastavi da vodi posao, obezbeđuje klubove, vodi nekretnine – objašnjava Nicović.



Izvor: Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar