VAŽNO

Blumberg nas NAHVALIO: Vakcinacija i mere države vratiće SRPSKU EKONOMIJU na nivo od pre pandemije

Analitičari prognoziraju, uz rast od 6 odsto koji je predviđen za ovu godinu, i inflaciju ispod 2 odsto

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/bs

Jedan od najbržih evropskih programa vakcinacije protiv koronavirusa pomaže Srbiji da održava stabilnu ekonomiju kroz krizu izazvanu pandemijom, piše američki Blumberg.

Ova agencija navodi da je Srbija među prvima otpočela vakcinaciju stanovništva vakcinama iz Kine i Rusije, uporedo sa vakcinama koje su došle sa Zapada, te da naša zemlja može da se pohvali i najvišom stopom vakcinisanih po glavi stanovnika.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“To bi, zajedno sa planom od 3 milijarde dolara koji podrazumeva novčanu pomoć za preduzeća i stanovništvo, trebalo da bude dovoljno da Srbija uspe da održi ekonomiju kroz novu krizu izazvanu kovidom-19”, piše jedan od najuticajnijih medija na svetu kada je u pitanju izveštavanje o ekonomskim temama.

Nakon što su smanjeni troškovi zaduživanja i povećana potrošnja države, Srbija nije imala puno ekonomskih turbulencija tokom prošle godine. Analitičari prognoziraju, uz rast od 6 odsto koji je predviđen za ovu godinu, i inflaciju ispod 2 odsto, a ne predviđaju nikakve poremećaje tokom 2021. godine.

Blumberg takođe navodi da će novi paket pomoći države obezbediti punu ekonomsku stabilnost i našu zemlju vratiti na nivo rasta iz drugog kvartala pre pandemije.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar