Novak još jednom pohvalio rivala, pa iskritikovao Australijance: Nisam siguran šta je razlog ove promene

"Nekada sam bio previše pasivan, nisam osećao dobro lopticu kao inače"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Rick Rycroft

Srpski teniser, Novak Đoković, uspeo je da se plasira u treće kolo Australijan opena posle pobede nad Frensisom Tijafoom.

Prvi reket sveta je na konferenciji za medije pohvalio rivala i njegovu partiju, ali i istakao teške vremenske uslove, odnosno veliku vrućinu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Znate, bilo je neizvesno, nije mi se svideo moj tajming, ima zasluge za to, izašao je sa sjajnim kvalitetom tenisa, stavio me u tešku poziciju. Imao sam šanse rano u 2. setu, tu da sam ga slomio, stvari bi bile drugačije. Držao je servis dobro, ja nisam dobro koristio svoje brejk šanse. Nekada sam bio previše pasivan, nisam osećao dobro lopticu kao inače. Ali opet, ima on zasluge za ovo”, rekao je Đoković.

Odmah posle meča je istakao i brzinu nove podloge na prvom grend slemu i činjenicu da više “leži” dobrim serverima.

“Kada serviram dobro, odgovara mi, ali je definitivno bolje ovo za velike servere. Nisam siguran šta je razlog da se podloga čini sve bržom, ali ovo je najbrži teren ikada. Nije to samo moje mišljenje, razgovarao sam sa mnogo igrača i to i oni kažu. Moraš dobro da serviraš, možeš mnogo lakih poena da dobiješ ako serviraš dobro. Ali igraćeš sa velikim pritiskom protiv velikih servera, ako on dobro servira, sve je teže, možda će mi Opelka doći u novoj rundi. Ili Fric, dobri su u servisu… Treba ti mnogo sigurnosti pri servisu, u isto vreme, moraš da izabereš pravi momenat seta gde možeš da napraviš brejk protiv takvih momaka”, dodao je.

U narednom kolu čeka ga Fric, koji je možda i iznenadio sjajnog servera Rajlija Opelku u pet setova.

“Tejlora Frica sam sreo nekoliko puta, ali smo igrali na šljaci. On je bolji na ovom terenu, u Americi se igra na betonu. Server je, nepredvidiv je, ima ravan forhend i bekhend. Moram da budem fokusiran i da čekam svoju šansu”.

Od lakših tema, Novaka su pitali koga još nije sreo, a voleo bi.

“Majkla Džordana, nisam jedini. On je heroj detinjstva, nadam se da će biti prilike. To bi bilo jako lepo, imamo mnogo zajedničkih prijatelja. Znam da voli golf, možda ga mogu uhvatiti na nekom golf terenu u budućnosti. Džim Keri je još tu, veoma je zanimljiv tip, ima zanimljive poglede na svet, voleo bih da proćaskamo o tome”, rekao je Novak.

Novi skandal Nika Kirjosa, ovaj čovek ne podnosi Srbe: Razbesneće vas ono što je uradio lepoj Marijani



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar