Uprkos napadima: “Dara iz Jasenovca” najgledaniji film u Americi na osnovu prosečne zarade u bioskopima

Veliki uspeh je film ostvario tokom prve nedelje prikazivanja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Promo

“Dara iz Jasenovca” je najgledaniji film u Americi na osnovu prosečne zarade u bioskopima. Film “Dara iz Jasenovca”, koji se od petka prikazuje u američkim bioskopima, u vikendu za nama ostvario je veliki uspeh.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, ostvarenje reditelja Predraga Antonijevića je tokom prvog vikenda prikazivanja zabeležilo najveću prosečnu zaradu u odnosu na broj bioskopa u kojima se film prikazuje. Ostvarena je prosečna zarada od 1.251 dolara po bioskopu u kojima se film prikazuje, dok je prosečna zarada po bioskopu za velike studijske filmove značajno manja.

Žestoka konkurencija: “Dara iz Jasenovca” nije nominovana za Zlatni globus

 

Tako je na primer, u proteklom vikendu za film “Male stvari” iznosila 952 dolara ili “Kruds: Novo doba” – 910 dolara. Takođe, jedan od najočekivanijih evropskih filmova u američkim bioskopima “Supernova” sa Kolin Firtom i Stenlijem Tučijem je u drugoj nedelji prikazivanja imao prosečnu zaradu od 191 dolar po bioskopu.

Struktura publike koja je u proteklom vikendu gledala film “Dara iz Jasenovca” je takođe zanimljiva, pa je 54 odsto od ukupnog broja gledalaca ispod 35 godina starosti. Takođe, od ukupno ispitanog broja, 91 odsto gledalaca će film preporučiti, što je jedan od najvećih ikada zabeleženih procenata preporuke.

Snimak koji će vas rasplakati: Evo šta je Radmila Savićević govorila o mržnji (VIDEO)

Film se po zaradi nalazi na 18. mestu američke “Box office” liste gledanosti.



Izvor: B92

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar