Oglasio se HEROJ iz tržnog centra: O Dejanu svi pričaju, evo šta kaže o gašenju POŽARA (VIDEO)

Dejan Novićević juče je jedini odreagovao kada je buknuo požar u restoranu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook/Printscreen

U restoranu azijske hrane u jednom beogradskom tržnom centru došlo je požara koji je ugašen zahvaljujući pribranošću hrabrog Dejana Novićevića. Snimak akcije gašenja obišao je društvene mreže, a Dejan je prepričao dramatične trenutke koje na snimku nismo imali prilike da vidimo.

“Zaposlen sam u tržnom centru, tačnije u firmi koja se bavi obezbeđenjem tržnog centra. Došao sam na posao oko 19.45 i čuo sam preko “motorole” od kolege da je došlo do požara u tom restoranu. Međutim, kolega je tražio da mu se ponovi poruka, pošto je komunikacija preko tih uređaja malo nejasna… Ja sam se pokupio i otrčao tamo”, započinje priču hrabri Dejan Novićević, inače profesionalni sportista i MMA borac.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kada je stigao do restorana, hodnicima se već širio gusti, sivi dim… Otišao je iza restorana i pokušao da uđe sa zadnje strane.

“Sa mnom je bio još jedan kolega, uzeo sam protivpožarni aparat i ušao unutra. Dim je bio baš veliki pa sam trčeći pokušao da dođem do žariša, ali ništa se nije videlo. Kolega i ja smo jedva našli izlaz. Na slepo sam gasio šta sam mogao, a onda sam izašao”, priča Dejan.

Čitava akcija gašenja, kaže, trajala je oko sedam, osam minuta, a na snimku koji je izazvao lavinu komentara na društvenim mrežama vidi se tek poslednji minut, kada je stvar već bila praktično gotova.

“Došao sam sa prednje strane i preskočio štand. Kolega mi je dodao PP aparat i ponovo sam ušao i tek tada sam video da vatra dopire iz pravca repiratora. Problem je bio što se svo sredstvo iz aparata zbog respiratora koji je bio i dalje uključen, vraćalo na mene. Tada je već dim bio toliki da su se u centru upalili alarmi”, kaže nam Dejan.

Prilikom svakog ulaska, kako nam je objasnio, trudio se da zaštiti lice maskom i duksem. Međutim, sredstvo za gašenje požara mu je posle nekoliko pokušaja natopilo duks, pa je morao da ga skloni. Za to vreme, njegov kolega se pobrinuo za bezbednost gostiju.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dejan Novicevic (@deki_mma)

“Mi smo obučeni kako da reagujemo u ovakvim situacijama. Lice mi je bilo zaštićeno sve do trenutka kada više nisam mogao, jer je sve bilo natopljeno. Da bih ušao ponovo i proverio da li je vatra ugašena, skinuo sam sve sa sebe i to je trenutak koji je zabeležen na snimku”, priča ovaj hrabri mladić, objašnjavajući da je dodatan rizik predstavljalo to što se u kuhinji nalazi veliki broj boca sa različitim gasovima i da je sreća što nešto nije eksplodiralo.

Kada su vatrogasci stigli, vatra je već bila uhapšena.

Otkrio nam je i da mu ovo nije prva akcija gašenja požara, te da se u istoj sitaciji našao pre deset godina.

U šoping molu u Beogradu izbio požar: Jedan HRABRI momak je odmah skinuo majicu i uleteo u dim (VIDEO)



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar