Haker mu upao na mejl i u telefon, uništio mu SVE: Usred agonije slučajno otkrio o KOME se radi

Kada mu je policija javila odakle stiže signal hakera - nije mu bilo dobro

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik / Racool_studio

Očajni muškarac iz Indije Rađiv Kumar pozvao je policiju nakon što je otkrio da mu je neko hakovao i-mejl adresu i telefon, te da je izgubio sve podatke.

Kumar je policiji rekao da su mu adresa i telefon hakovani 1. januara i da od tada više nema ništa od podataka. Nekoliko dana kasnije, Rađiv je počeo da prima pretnje i finansijske zahteve od hakera. ‘Kriminalci’ su tražili milion rupija (oko 11.000 evra), a ako im ne bude izašao u susret, bili su spremni da objave seriju škakljivih fotografija, pa čak i da ubiju članove porodice.

Rađiv je prvo mislio da se hakeri šale, a onda je primetio kako mu je neko od njih promenio telefonski broj i to ga je frapiralo i prestravilo.

Rađiv je zaključio da sofisticirani kriminalci posmatraju njega i porodicu i prate svaki njihov korak. Uspaničio se i ponovo je zvao policiju.

Tokom istrage policija je utvrdila da je IP adresa s koje su poslati ucjenjivački i-mejlovi ista kao i žrtvina, što znači da su poruke poslane iz njegove kuće!

Rađiv je usred agonije doživeo neprijatno iznenađenje kada se ispostavilo da ga je hakovao niko drugi do njegov 11-godišnji sin!

Dok je otac pio lekove za smirenje, sin je priznao “zločin” objašnjavajući da je sve naučio na JuTjubu i želeo je da vidi u praksi da li bi bio dobar haker.

Raskrinkan uticajni slikar koga su deca obožavala: Vodio tajni DNEVNIK, 17 godina krio da je MONSTRUM



Izvor: Objektiv.rs, Oddity central

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar