Održana komemoracija Ivanu Bekjarevu: Beki nigde nije otišao, živi u uspesima svojih studenata (FOTO)

Iva Štrljić je rasplakala publiku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-stock/Dušan Milenković

Danas je održana komemoracija povodom smrti glumca Ivana Bekjareva u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Bekjarev je preminuo 16. novembra prošle godine.

Surpuga Mikica i sin Vanja, ali i mnogobrojne kolege ne mogu da prežale smrt velikog glumca. Bele kale i Ivanova crno bela slika postavljene su na pozornici.

Foto: E-stock: Dušan Milenković

Podsetimo, Ivan Bekjarev je preminuo 16. novembra u Beogradu u 74. godini. Rođen je 6. aprila 1946. godine u Beogradu, a tokom duge i bogate karijere ostvario je mnoštvo zapaženih uloga i osvojio brojne nagrade. Svoju prvu, debitanstsku ulogu na filmu odigrao je 1967. godine, u filmu “Bokseri idu u raj”. Odigrao je više od 150 uloga u pozorištu, od čega oko 60 u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Bekjarev je snimio i preko 50 filmova u bivšoj SFRJ, Srbiji, Danskoj, Italiji.

Foto: E-stock: Dušan Milenković

Bio je veoma uspešan radio i TV voditelj. Takođe, igrao je i pevao glavne uloge u mnogim kabareima i mjuziklima, operetama. Igrao je i u velikom broju TV drama i kultnih serija kao što su “Bolji život”, “Srećni ljudi”, gde je ostvario veliku popularnost komičnim likovima Kurčubića i Despotovića.

Glumica Iva Štrljić održala je govor koji je sve rasplakao.

Foto: Foto/E-stock: Dušan Milenković

“Svaki trenutak je trebao da bude mali momenat za sreću. Uvek spreman za šalu i pun energije sa neuzastavljivim temperamentom. Podučavao nas je tome da se dajemo do kraja, da ne budemo cicije. Da budemo galantni u onome što izlazi iz našeg srca”,rekla je Iva i dodala:

“Drugi su imali profesora, a mi smo imali Bekija, zato znam da bi se naljutio da ovo moje obraćanje bude u tužnom tonu. Beki nigde nije otišao, on je tu među nama u uspesima svih svojih studenata. Beki nigde nije otišao, zato što oni najveći i oni koje smo najviše voleli nikad ne odlaze, zauvek su tu”, zaključila je ona.



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar