SIMBOLIKA

Tajna Legijine RUŽE: Ulemekova tetovaža na vratu ima JEZIVO značenje (FOTO)

Legija je uvek bio strah i trepet, pa tako i tetovaža ruže koju ima na vratu nosi sličnu poruku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: KOCA SULEJMANOVIC / AFP / Profimedia

Bivši komandant Crvenih beretki Milorad Ulemek Legija postao je rekorder srpskog i evropskog pravosuđa – sa 160 godina robije. Dobio je kazne od po 40 godina za atentat na premijera Zorana Đinđića, zločine “zemunskog klana”, trostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali, ali i za smrt Ivana Stambolića i pokušaj likvidacije Vuka Draškovića u Budvi.

Legija je uvek bio strah i trepet, pa tako i tetovaža ruže koju ima na vratu nosi sličnu, snažnu simboliku.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovo je samo jedna od nekoliko Legijinih tetovaža, a ukoliko se upustimo u simboliku koju ovaj cvet i njegova boja nose sa sobom, postaće nam jasno zašto se vrhovni komandant Crvenih beretki opredelio da baš ona krasi njegovo telo.

Naime, u antičkom vremenu, crna ruža je simbolizovala snagu i moć, a prema nekim tumačenjima, crna ruža nosi u sebi, ako ne i zlosutno, onda definitivno negativno značenje. Takva tetovaža govori o tuzi, čežnji, poznavanju smrti, gubitku.

Prema jednoj legendi, crna ruža je korišćena kao simbol unutar sicilijanske mafije za slanje skrivene poruke koju nije bilo moguće otkriti. Ako vam je mafija poslala crnu ružu, to je značilo da vam se bliži ubistvo. Može se pretpostaviti da ovaj “tajni signal” najpoznatije mafije na svetu, datira iz šesnaestovekovne prakse kada su, navodno osuđenici na smrtnu kaznu bili obeležavani sa crtežom crne ruže.

Legijin STRIC znao je sve o UBISTVU Arkana! Otkrivena je najbolje čuvana TAJNA o likvidaciji Ražnatovića 

U načelu, crna ruža je prihvaćena kao simbol smrti i žalosti. Ova konstrukcija je proizašla iz tarot karata, odnosno kartice smrti. Na takozvanoj “smrtnoj” karti nalazi se bela ruža, koja predstavlja nove početke nakon smrti kako bi se uvidela pozitivnost tragične situacije i nada u novi život. Suprotno tome, crna ruža simbolizuje povratak u prethodni život bez nade. Kao rezultat toga, crna ruža postala je simbol tragične strane smrti.

U jednom ranijem intervjuu, Legijina majka, Natalija Ulemek, otkrila je da je najpoznatiji srpski zatvorenik bio poprilično blizak sa Kristijanom Golubovićem, koji ga je, prema njenom svedočenju i “navukao” na tetoviranje.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar