ARKANOV advokat izneo ŠOK informacije za Objektiv: Otkrio pravu ISTINU o ubistvu mlađeg Skoleta

Zoran Uskoković biće sahranjen sutra u 13 sati, na centralnom groblju, u grobnici sa svojim ocem

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA/printscreen

Zoran Uskoković (22) nije ubijen iz osvete za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana (48), s kojim je povezivan njegov otac Zoran Uskoković Skole (37), kažu sagovornici Objektiva. Likvidacija Skoleta mlađeg povezana je s njegovim poslovima, ubeđeni su oni. Kao „notornu glupost”, sagovornici našeg lista odbacuju insinuacije da je Skole mlađi stradao zbog poslova svog oca.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Ne vidim nikakvu vezu između ta dva ubistva. Proturala se neka teza da je zemunski klan vršio osvetu nad svim ubicama Željka Ražnatovića Arkana. To je bilo još početkom 2000-ih, kad je još to bilo aktuelno, ali mislim da je to apsolutno netačno. Kakve veze ima taj dečko sa smrću oca? On je tada imao dve godine – kaže za Objektiv advokat Dušan Slijepčević, koji je zastupao porodicu Ražnatović u procesu optuženima za ubistvo Arkana i dvojice njegovih prijatelja u hotelu „Interkontinental” 15. januara 2000. godine.

PUSTILI UBICE

Slijepčević ističe da su osuđeni za ubistvo Arkana – Dobrosav Gavrić, Dragan Nikolić Gagi i Miroslav Đuričić Miki – pušteni namerno na slobodu. – Ko je mogao da u postupku kojim je bila predviđena kazna od 30 do 40 godina pusti nekog iz države? To su mogle da urade neke strukture koje su bile na vlasti, a i sada imaju uticaj – uveren je Slijepčević. On naglašava da se Dobrosav Gavrić već godinama izvlači od izručenja Srbiji iz Južnoafričke Republike baš uz pomoć tih struktura, navodeći da će ga ubiti Arkanovi osvetnici. – To su njegovi izgovori za skrivanje, ali evidentno je da on ima značajnu podršku u nekim strukturama, koje se nisu promenile ni onda ni sad. Imao ih je pre i sada. Nemam nikakvu dilemu da je on ubica. To govori i pravosnažna presuda – napominje Slijepčević. Advokat Dobrivoje Glavonić, punomoćnik Arkanovog telohranitelja Zvonka Mateovića, koji je i sam ranjen u atentatu, navodi da je povezivanje smrti Skoleta i njegovog sina najbičnija nebuloza. – Osveta nema nikakve veze s pameću. Od tada je prošlo 20 godina. Ko bi mogao sada da se revanšira? Nema šanse da je u pitanju tako nešto – rekao nam je Dobrivoje Glavonić.

Foto: Objektiv.rs/Danilo Krša

SUTRA SAHRANA

I naši sagovornici iz pravosuđa, koji su dobro upućeni u ubistvo Arkana, naglašavaju da su priče o tome da je mlađi Uskoković ubijen zbog oca van svake pameti. – Neko da je hteo, ubio bi ga ranije. Ovde je u pitanju neka druga priča, nešto vezano možda za njegove poslove –kaže izvor Objektiva. Kako saznajemo od prijatelja bliskih porodici ubijenog mladića, oni i dalje ne slute što bi mogao da bude razlog ubistva. Zoranova majka je na lekovima i ne može da prihvati smrt jedinca. Zoran Uskoković biće sahranjen sutra, u 13 sati, na Centralnom groblju u Beogradu, u grobnici sa svojim ocem.

Piše: DANICA ĆURUVIJA

Ovu i ostale zanimljive teme pročitajte u sutrašnjem štampanom Objektivu.

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (7)

  1. Svako ko misli da više ne postoji zemunski klan je u zabludi... Svi klanovi čak i Rakovački još postoji sa starim ljudima tako da je ovo verovatno osveta za ono što su uradili likovi kao Skole, Ćanda i ostali to jest učestvovali u ubistvo Arkana

    Odgovori

Ostavite komentar