Proveo 11 meseci u komi, a 2 PUTA preležao koronu: Probudio se zgranut, pa napravio NEVEROVATAN potez

Težak je bio povratak u novu realnost

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: F Stop Media/BPM Media/metro.co.uk printscreen

Kada je početkom prošle godine Evropu zadesio prvi talas epidemije koronavirusa, mladi Britanac Džozef Flavil nije ni slutio da će najgoru godinu – prespavati.

Išao je na fakultet planirajući da dobije najvišu ocenu na testu, pošto je od malena bio opterećen rezultatima u školi. 

Kako je žurio na fakultet, nije primetio da auto nailazi velikom brzinom. Udaren je i odbačen petnaestak metara dalje. Umalo je preminuo. Završio je u komi u kojoj je bio tačno 11 meseci. Dovoljno da preskoči SVE.

Džozef se pre dva meseca probudio iz kome. U kojoj je, verovali ili ne dva puta zaražen koronavirusom. Teško da iko može da objasni u bolnici u Lesteru kako se to dogodilo budući da su sve mere predostrožnosti bile preduzete. Na sreću od korone nije imao nikakve posledice.

Zato je ostao u čudu kad je prilikom buđenja shvatio da je njegova zemlja gotovo sve vreme bila u karantinu. Da je koronavirus potpuno paralisao svet i da se sve promenilo. Da se zbog socijalne distance i karantina učenje, njemu najdraže, sada odvija na drugi način.

Džozefu će trebati dosta vremena da shvati kako danas svi živimo, Foto: BPM Media/metro.co.uk printscreen

“Kada je prvi put otvorio oči nije reagovao ni na šta, ali u poslednjih nekoliko nedelja zabeležen je odličan napredak. Doktori kažu da je, kada je došao k sebi, iako svestan da je oko njega potpuni haos zbog korone, postavio samo jedno pitanje – kada će kući da bi mogao da uči? Dok ih je gledao u neverici očekujući odgovor, tražio je i knjigu da uči. Doktori su se smejali“, kaže Džozefova tetka Seli Flavil-Smit.

Džozef sa familijom danas komunicira preko Fejstajma ali i dalje nikako ne može da zamisli kako to izgleda život napolju. Sa psihijatrom priča svaki dan i to mu pomaže, baš kao što i hoda sve više, ali doktori se slažu da će čitav proces rehabilitacije zbog vanredne situacije u svetu i na Ostrvu kod njega ići teže.

Probudila se iz kome posle 182 dana: Supruga i decu nije prepoznala, pa otkrila neviđenu prevaru



Izvor: Objektiv.rs, Metro.uk

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar