Đerona oduševio sve i zato ne čudi ovakav potez: Nova plata za Španca, ugovor od šest cifara

RSS se nada dobrom plasmanu na Evropskom prvenstvu naredne godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Čelnici Rukometnog saveza Srbije poboljšaće uslove španskom stručnjaku Toniju Đeroni, sa kojim imaju velike planove na Evropskom prvenstvu početkom 2022. godine.

Kako saznaje Kurir, čelnici RSS ponudili su reviziju ugovora španskom stručnjaku, tačnije povećanje plate.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Toni Đerona ima potpisan ugovor sa RSS uz mesečnu platu od 6.000 evra. Njemu je sada ponuđen novi ugovor, uz veća primanja, tačnije 10.000 evra mesečno. To znači da bi Španac godišnje zarađivao 120.000 evra, što su ozbiljne pare u svetu rukometa.

RSS pokušava da se osigura sa Đeronom i na sledećem velikom takmičenju Evropskom prvenstvu, početkom 2022. godine napravi iznenađenje i pokuša da se domogne medalje. Pored povećanja plate, ljudi iz RSS žele da Đeroni iznajme i stan dok bude boravio u Beogradu, kako bi sa suprugom imao komfor i bio posvećen radu sa reprezentacijom.

Srpska rukometna reprezentacija sjajno je započela kvalifikacije za EP. Prvo je pobeđena Francuska u Zrenjaninu rezultatom 27:24, da bi na gostovanju sa „galskim petlovima“ bilo odigrano nerešeno 26:26. Potom je Srbija pobedila Grčku kod kuće rezultatom 31:21.

„Orlovima“ je do kraja kvalifikacija ostalo da odigraju dvomeč sa Belgijom i utakmicu sa Grčkom u toj zemlji. Dve reprezentacije iz grupe plasiraće se na EP koje će u od 13. do 30. januara 2022. biti održano u Mađarskoj i Slovačkoj.

Toni Đerona uporedo sa pozicijom selektora rukometne reprezentacije Srbije obavlja i dužnost trenera francuske ekipe Šamberi. Španac je selektor “orlova” postao u maju 2020. godine na predlog potpredsednika Dragana Škrbića.

Dobre vesti: Toni Đerona dobio novi ugovor!



Izvor: Objektiv.rs, Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar