Korak po korak: 4 SAVETA kako da maske za lice budu još DELOTVORNIJE

Šta treba da uradite pre nego što nanesete masku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/freepik

Maske za lice su nezaobilazan korak rutine, nevezano da li ih koristite svaki dan ili jednom nedeljno.

Međutim, dobro odabrana maska nije zagarantovan put do negovane kože.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Uz ova četiri saveta ćete svaku masku pretvoriti u neku vrstu mini spa tretmana, bez posebnog oduzimanja vremena.

Kombinujte piling i masku

Mnogi rade piling i stavljaju maske odvojenim danima, ali zapravo kombinacijom ova dva dobijaju se najbolji rezultati. Nakon uklanjanja izumrlih ćelija sa kože, aktivni sastojci brže i efikasno prodiru u nju. Ipak, ne mogu se svi pilinzi kombinovati sa maskama, pa je u tom slučaju najbolje da uporedite liste sastojaka kako ne bi došlo do iritacija.

Foto: Pixabay/No-longer-here

Koristite serum

Nakon upotrebe pilinga, a pre maske, nanesite svoj omiljeni serum (koji nije na bazi ulja), na primer sa hijaluronskom kiselinom koja je najneutralniji sastojak.

Foto: Pixabay/uluerservet

Dodajte masažu

Bilo da koristite “sheet” maske, one na bazi ulja, gel ili kremaste masaža rolerima je idealna dopuna. Na taj način se sastojci maske utiskuju dublje u kožu, lice se relaksira i uklanja se višak tečnosti. Dobro pazite u kom smeru povlačite roler – on mora uvek da ide na gore i od sredine ka spoljnom delu lica. Pokreti napred-nazad nisu preporučljivi. Za još bolji efekat ostavite roler koji minut u frižideru pre upotrebe.

Foto: Freepik/diana.grytsku

Igrajte toplo-hladno

Ohlađena maska ili roler automatski smanjuju otečenost i zatežu kožu. Sa druge strane, svaka toplota opušta i samim tim ublažava bore nastale od umora i napetosti. I jedno i drugo na svoj način ubrzavaju cirkulaciju i vraćaju sjaj i rozikastu boju licu.

Dakle, u frižideru čuvajte maske za oči, a “sheet” masku za lice možete na kratko držati pod mlakom vodom kako bi se ugrejala. Ukoliko ste skloni pucanju kapilara, izbegavajte zagrevanje.

 



Izvor: Objektiv.rs, buro247.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar