Javlja se sve veći broj žrtava: Advokat Milene Radulović progovorio o PODMETAČINAMA i sramnim radnjama

Devojke koje su prijavile Aleksića imaju punu podršku i javnosti i najbližih

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Vladimir Šporčić

Advokat Jugoslav Tintor, koji zastupa Milenu Radulović bivšu učenicu škole glume koja je Miroslava Miku Aleksića prijavila za seksualno zlostavljanje kaže da se u javnosti podmeće teza da u predmetu nema dovoljno dokaza.

“U našem krivičnom pravu ne postoji princip formalne ocene dokaza – da je jedna vrsta dokaza značajnija od druge, već je svaki dokaz procesno ravnopravan. Kvalitet dokaza sud ocenjuje slobodno, analizirajući ih svaki zasebno i u njihovoj međusobnoj vezi. To znači da je snaga jednog dokaza onolika koliko može da uveri sud da su činjenice koje iz njega proizlaze istina. U javnosti se podmeće teza da nema dovoljno dokaza u predmetu. To nije tačno.U konkretnom predmetu postoje iskazi ne jednog već velikog broja žrtava koje saglasno tvrde isto – da su seksualno zlostavljane od okrivljenog Aleksića i koje u sitnim detaljima opisuju pod kojim okolnostima i na koji način se kontinuirano zlostavljanje odvijalo. One u svojim iskazima iznose vrlo uverljive razloge zbog kojih su tek po proteku određenog vremena odlučile da prijave policiji”, rekao je Tintor za “Večernje novosti”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Ishod ovog postupka odrediće broj žrtava i sadržina njihovih dokaza, ali ne mislim da će to biti brzo. Videli ste da saslušanja žrtava traju po pet sati što je zanjih vrlo traumatično, ali i neophodno jer su sve okolnosti koje opisuju od suštinskog značaja za ocenu verodostojnosti njihovih tvrdnji. I zato mora biti detaljno. Sama činjenica da su žrtve spremne da se suoče sa okrivljenim i da ga pogledaju u oči daje jedan dodatni kvalitet i olakšava posao sudu”, rekao je Tintor.

Advokat ističe da Aleksića prijavljuje sve veći broj devojaka.

“Za sada postoje 4 devojke koje su prijavile slučaj i 2 devojke koje su se javile na opšti poziv koji je policija uputila javnosti odmah nakoh hapšenja Aleksića, a prema informacijama koje još uvek nisu zvanično potvrđene, u proteklih nekoliko dana policiji se javilo još desetak devojaka”, kaže on.

Tintor dodaje da devojke koje su prijavile Aleksića imaju punu podršku i javnosti i najbližih, a da ako želimo da živimo u normalnoj zemlji, tolerancija prema silovateljima mora biti nulta.

“Ove mlade hrabre devojke nisu doživele javnu stigmatizaciju i kroz ovaj postupak prolaze uz punu podršku svojih najbližih. Uveren sam da je na ovaj način okrenut novi list u odnosu društva prema žrtvama seksualnog nasilja, jer za silovatelje mora postojati nulta tolerancija, ako želimo da živimo u normalnoj zemlji”, kazao je advokat.

Ko je objavio fotografiju i da li su roditelji ludi? Aleksićev advokat izjavom ŠOKIRAO SRBIJU!

 



Izvor: Objektiv.rs, Novosti

Komentari (2)

  1. ti si advokat, a ne doktor Votson. Devojke su toliko nezasticene da zbog Ilinciceve niko nece da brani optuzenog zbog prijateljstva sa njenim tatom. Svi su ovde zlosatvljani zapravo osim njih, i sluzbe koja simultano po vasim portalima podgreva i hladi pricu.

    Odgovori

Ostavite komentar