OBJEKTIV SAZNAJE

Ovi glumci su BRANILI Aleksića! Kojo nosio PIŠTOLJ u pozorište: “Mika je takav, zašto vam smeta čovek?”

Ekipa Objektiva je razgovarala s glumicom Aleksandrom Anđelković

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/youtube

Štampano izdanje lista Objektiv je, u nameri da rasvetli ko je, kako i zašto branio Miku Aleksića 2000. godine, kad su maltretirane glumice zahtevale njegovu smenu sa mesta upravnika dečjeg pozorišta „Duško Radović”, porazgovarao s glumicom Aleksandrom Anđelković.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

OKUPIO SVOJE OBOŽAVAOCE

,,Došao je 5. oktobar i Mika je prvo okupio sve svoje ljude, svoje obožavaoce, koji ga vole i danas. Na tom sastanku je bila cela Biljina klasa (Biljana Mašić, supruga Miroslava Mike Aleksića), mislim da su bili i Gordan Kičić i Vuk Kostić, koji je bio najglasniji u odbrani Aleksića, za Nikolu Koja nisam sigurna, ali i on je dolazio kod nas. Naime, Kojo je dolazio s pištoljem za vreme bombardovanja i govorio: „Svi moramo da ratujemo protiv NATO!” Oni su tada svi igrali za pozorište i uvek su bili u fazonu: „Šta vam je, šta vam fali? Pa Mika je takav. Zašto se vi bunite? Što vam smeta čovek? On je divan, najbolji na svetu!” Tu je bio i pokojni profesor FDU Predrag Bajčetić, onda i producenti s televizije Feti Dautović i Miloš Šćepanović, pa Mileta Pantelić Japanac, koji je uterivao strah svuda po pozorištu, a on i Aleksić su se hvalili da su ratovali sa Željkom Ražnatovićem Arkanom. Mileta je Aleksiću bio glavna zaleđina. To su ljudi koji su njega podržavali, koji su u tom trenutku bili upoznati sa situacijom i koji su znali da smo se pismenim putem žalili Gradu Beogradu, sindikatu, udruženju i ostalim institucijama. Niko od cele te muške ekipe nije to maltretiranje glumica shvatao ozbiljno”, kaže za Objektiv Aleksandra i dodaje da se i sama našla na spisku glumica koje su trpele psihičko maltretiranje od strane Mike Aleksića, a tu je bila i njena koleginica Sandra Rodić.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

MENTALNO SILOVANJE

,,Posle nam se priključilo još jedanaest glumica i glumaca. Mi smo pretežno ženski ansambl, tako da je među nama bilo veoma malo muškaraca. Sandra i ja smo skupljale potpise ostalih članova, a od svih nas samo dve koleginice nisu htele da prijave maltretiranje. Bilo je nas 13 koji smo potpisali, od ukupno 20 zaposlenih glumaca – govori Aleksandra za Objektiv, pojašnjavajući nadalje Mikin model psihičkog maltretiranja, koje je bilo najjače tokom bombardovanja. – Za vreme uzbune, kad se oglase sirene, dakle vlada vazdušna opasnost, mi igramo predstavu. Umesto da svi napustimo salu, mi smo morali da igramo. Aleksić je išao iza scene i kao general vikao: „Igrajte, igrajte, ne možete sad da prekinete! Ja znam da neće pasti bomba ovde, ja znam! Ja sam borac!” Terao je ljude da dežuraju u pozorištu. Kad je pala bomba u blizini pozorišta, sreća pa su svi bili u podrumu, uspeli su da izvuku živu glavu. Da su bili gore, bili bi masakrirani. Sva stakla su popucala, bilo je strašno. On je bukvalno mentalno silovao ljude! Onda se desio taj 5. oktobar i nekako su se kockice sklopile da on ode”, svedoči Anđelkovićeva.

LAŽNA ELITA

,,Njegove šape su bile svuda, pogotovo u našoj branši. Mogao je da ti odluči o karijeri u sekundi. Bio je užasno moćan čovek. Svuda je imao svoje ljude: u sudstvu, trgovini, kriminalu… On je vrlo inteligentan, visokofunkcionalni psihopata, koji je napravio kult ličnosti. Aleksić je, potpomognut ovim ljudima, uspeo od sebe da napravi zvezdu u glumačkim krugovima. Njega su toliko dizali u visine, maltene do nivoa obožavanja. Ta njegova škola je bila elitna, u nju su upisivana deca bogatih. Stvarala se jedna kvazielita, dekadenca društvenog krema”, zaključila je glumica, dok do komentara njenih kolega nismmo uspeli da dođemo.

Ove i mnoge slične teme čitajte u štampanom izdanju lista Objektiv. 

Foto: Objektiv.rs

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (28)

  1. I ja sam radio! Ja sam branio zemlju koju volim vise od svog zivota! Al tvrdim da je Aleksic bolestan covek koji uz svoju bolest pedofiliju poseduje perfidnu inteligenciju preko koje je mnoge drzao u zabludi a druge(zrtve) u strahu.

    Odgovori

Ostavite komentar