Ovo je mladić ranjen u Resavskoj: Povezivali ga sa ubistvom ispred DISKOTEKE, proslavio se van Srbije

U pitanju je mladi kik-bokser, kog je Nedeljko Grbović, šef obezbeđenja diskoteke "Nana", angažovao u poslu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Stefan Š, telohranitelj Foto:Youtube/printscreen

Stefan Š, mladić koji je danas upucan u Resavskoj ulici dok je obezbeđivao advokata M. V, odranije je poznat policiji i povezivan je bio sa slučajem ubistva ispred diskoteke “Nana”.

“Stefan mi je SPASAO ŽIVOT”: Advokat Vujošević govorio o pucnjavi u Resavskoj, kamere snimile napadača

Naime, u pitanju je mladi kik-bokser, kog je Nedeljko Grbović, šef obezbeđenja diskoteke “Nana”, angažovao u poslu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kobnog dana, kada je ispred “Nane” ubijen Aleksandar Savković (27) uhapšen je Grbović, a sa njim i četiri mladića. Među njima bio je i Stefan Š.

Mesto pucnjave Foto: Objektiv/Danilo Krša

Grbović je iz jednog beogradskog kik-boks kluba regrutovao članove obezbeđenja “Nane”, a Stefan je više puta je osvajao titule u ovom borilačkom sportu, u zemlji i inostranstvu.

Viši sud u Beogradu osudio je prošle godine na 13 godina zatvora Nedeljka Grbovića, a trojica optuženih za učestvovanje u tuči iste noći Stevan D, Stefan Š. i Miloš T. su oslobođeni od optužbi.

U današnjem napadu na Stefana je ispaljeno 7 metaka, a imao je sreće da je zadobio prostrelne rane nogu, bez povrede vitalnih organa, pa je prevezen na Ortopediju Banjica.

Veruje se da je prava meta napada, zapravo, bio advokat M. V, ispred čije kancelarije se pucnjava i dogodila.

Advokat Marko Vujošević Foto: LinkedIn.com

Advokat je već bio napadan i to pre godinu dana, kada su ga petorica mladića lakše povredila.

Kako je posle današnjeg incidenta advokar kazao za Kurir on i njegov saradnik Stefan Š. (28) ušli u zgradu u kojoj se inače nalazi njegova advokatska kancelarija.

Dok su njih dvojica stajali su u prizemlju, ispred lifta, maskirani muškarac je iznenada zapucao na njih.

Stefan je stao da me zaštiti i doslovno mi spasao život – pričao je advokat Vujošević.

Očevici tvrde da je muškarac na sebi imao tamnu jaknu i naočare kao i da je oružje potegao iz jakne, a posle ispaljenih 4-5 hitaca pobegao ka Crkvi svetog Marka.

Foto: Objektiv/Danilo Krša

Advokat radio za velikog prevaranta?

Usred Beograda radio je kol centar iz kojeg su vršene prevare građana iz Zapadne Evrope “teške” 200 miliona evra. Na čelu ovog tima bio je izraelac Gal Barak (33), koji je osuđen na četiri godine robije zbog prevare i utaje novca. Da njegov saradnik Aleksandar Ignjatović nije otkrio detalje poslovanja Baraka u Srbiji, ko zna koliko bi prevara potrajala…

Tokom 2017. godine Gal Barak je u Beogradu otvario firmu Cactus Marketing. To je bio kol centar je bio smešten na četvrtom spratu poznatog beogradskog hotela.

U kol centru su, kako piše BIRN, radili mladi ljudi iz Srbije koji dobro govore nemački i engleski jezik.

Žrtve su na početku kao po pravilu uplaćivale iznose od oko 250-300 evra, nakon čega su od strane posebno obučenih agenata ubeđivani da investiraju veće iznose – hiljade, pa i stotine hiljada evra.

Foto: Objektiv/Danilo Krša

Kada je zatvoren njegov kol centar u Beogradu, cela firma se preselila u Bugarsku a srpski radnici su bili zaposleni u firmi E&G. Prvog dana juna 2018. godine, svi srpski radnici napuštaju E&G u Sofiji i vraćaju se u Beograd gde Gal Barak otvara novu firmu – My Market.

Gal Barak uhapšen je po nalogu Europola 30. januara 2019. na graničnom prelazu Kalotina dok je pokušavao da iz Bugarske pobegne u Srbiju.

Glavni poslovni partner Gala Baraka bio je Uve Lenhof (55), a pravne poslove Gala Baraka i Uvea Lenhofa u Beogradu vodili su advokat Marko V. i njegov prijatelj Lazar Hopl.



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar