Najbolja pesma Doli Parton: Priča o nastanku numere “Jolene”

Nastala je tokom sedamdesetih

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/Dolly Parton

Doli Parton važi za pravu legendu svetske muzičke scene. Na tom mestu ju je ustalila numera “Jolene”, koja i dalje važi za jednu od njenih najboljih pesama. Znate li kako je nastala?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pesma, koja sada ima hiljade obrada, je nastala početkom sedamdesetih godina.  Stihovi pesme govore o službenici banke koja je flertovala s njenim mužem dok je Doli bila na turneji. Doli Parton i njen suprug Karl Din u braku su više od 50 godina. Gotovo jedna mala priča iz života koja bi se mogla sažeti u pisanu poruku:

Desetogodišnja devojčica kao ceo bend: Oduševila je svet izvedbom pesme benda “Led Zeppelin” (VIDEO)

“Džolin, molim te da se makneš od mog muža i nemoj mi ga dirati. Ja znam da ti to možeš, uostalom ti si prekrasna žena, tvoj osmeh je kao sveži dah u proleće, tvoj glas je kao letnja kiša i ja se ne mogu da se takmičim s tobom. On o tebi govori u snu i ja ne mogu da prestanem da plačem kad čujem kako izgovara tvoje ime, a ja se osećam tako bespomoćnom. Džolin, meni je jasno koliko tebi malo treba da mi ga otmeš, a ti ne znaš koliko samo on meni znači. Ti možeš imati muškarca koga god poželiš, a on je za mene jedini.”

Sjedinjene Američke Države protiv Bili Holidej: Objavljen je prvi trejler filma o muzičkoj ikoni (VIDEO)

Pesma je objavljena neposredno nakon pokušaja flertovanja. “Džolin” je poruku primila, a pesma je postala deo lepe muzičke istorije. Posebnu slavu, pored odlične melodije, je pesma zaradila zbog neobičnog pristupa ovakvoj temi. Vidimo iz nje i karakter velike Doli, ali i nedostatak tragova sujete koji se obično nalaze u ovakvim numerama. Pored ogromnog uspeha pesme, Doli i Din su i dalje u srećnom braku.



Izvor: Objektiv.rs, Headliner

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar