Srbi i Hrvati su krivi za haos na Australijan openu: Novakova dobra namera zbog koje plaća ceo svet!

Zašto vam sve ovo pišemo? Pa, vrlo je jednostavno doći do jedne analogije, na koju još uvek nismo naišli nigde u svetskim medijima, pa smo odlučili da je mi podelimo sa vama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia, Starsport

“Onog trenutka kada ste videli na televiziji sliku od tamo, činilo vam se da je to nešto staro, jer nije bilo maski i činilo se da je sve normalno. Ako zamislim Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića i pitate me ko je to mogao da napravi, mogu samo da kažem – Đoković”, bile su reči trenera Franka Davina mesec dana po završetku ozloglašenog “Adria Tour”-a.

On je bio samo jedan od mnogih koji su prethodnih pola godine napadali Srbina, ali i mnoge Hrvate poput Borne Ćorića, zbog učešća u organizaciji tog turnira, posle koga je broj zaraženih i u Beogradu, ali i na hrvatskom primorju, drastično skočio.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Zašto vam sve ovo pišemo? Pa, vrlo je jednostavno doći do jedne analogije, na koju još uvek nismo nigde naišli, pa smo odlučili da je mi podelimo sa vama.

Krenimo redom. Ovih dana mnogo je popularna priča o rigoroznim merama pred Australijan open, kako ne bi došlo do novog širenja zaraze među teniserima, jer će preko 1.000 predstavnika “belog sporta” da se slije na najmanji svetski kontinent.

Britanski Tajms pisao je pre neki dan da australijsku Vladu nije bilo lako nagovoriti na organizaciju turnira koji se igra od 8. do 21. februara, a krivca novinari ovog lista vide u Novaku Đokoviću, odnosno njegovom “Adria Touru” na kojem su zabeleženi slučajevi koronavirusa leta 2020. godine.

Tokom ozloglašenog “Adria Toura” teniseri su viđeni kako se provode u izlascima i ponašaju se kao da pandemija ne postoji. Australijancima je zasmetala Đokovićeva nonšalancija i dugo su razmišljali trebaj li uopšte da dozvole ovaj “gren slem”, bar kako pišu Britanci.

Kako se ono što se desilo u Beogradu i Zadru Postavljena su i pravila. Ko napusti karantin bez dozvole biće kažnjen s 19 hiljada dolara, a pretiće mu i kaznena prijava. Moguće su i diskvalifikacije, hapšenja, pa čak i deportacija zbog kojih bi nekome ulazak u Australiju sledećih godina bio upitan. Podsetimo, tribine su na Adria Turu bile otvorene za navijače. Maske su bile preporučene, ali ne i obavezne. Igrači su se grlili, pozdravljali se, čak zajedno plesali limbo u jednom beogradskom noćnom klubu.

Podsetimo, tribine su na “Adria Touru” bile otvorene za navijače. Maske su bile preporučene, ali ne i obavezne. Igrači su se grlili, pozdravljali, čak zajedno plesali limbo u jednom beogradskom noćnom klubu, a da ne pričamo o žurci koja je organizovana na samom dorćolskom terenu sa poznatom pijanistkinjom Lolom Astanovom.

Zbog svega toga, doneta su nova pravila. Ko napusti karantin u hotelu u Melburnu ili Adelejdu bez dozvole biće kažnjen s 19 hiljada dolara, a pretiće mu i kaznena prijava. Moguće su i diskvalifikacije, hapšenja, pa čak i deportacija zbog kojih bi nekome ulazak u Australiju sledećih godina bio upitan.

“Slažem se da su stvari mogle da budu drugačije u noćnom klubu. To su organizovali sponzori, oni su pozvali igrače. Osećali smo se ugodno. Svi su bili zaista srećni i radosni”, kasnije je objašnjavao Đoković.

Đoković kaže da je “Adria Tour” osmišljen s idejom pomaganja nižerangiranim igračima iz bivše Jugoslavije tokom pauze, organizovan u saradnji s nacionalnim Vladama i teniskim savezima. U to vreme, broj zaraženih koronavirusom u Srbiji i Hrvatskoj bio je nizak.

Nadamo se da se loše iskustvo iz Beograda i Zadra neće ponoviti, a ono što je glavno, a čemu se svi stvarno nadaju je da nijedan srpski teniser ili teniserka ne budu pozitivni uoči, ali ni tokom turnira koji se igra u Melburnu.

PIŠE: A.R.

Raspad sistema pred Australijan open: Krenuo na avion za Melburn, pa saznao da ima koronu!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Kakve su ovo budalastine.Kakve veze ima Australian open sa Novakovim turnirom u Srbiji.Svet je ocito oboleo od mnogo gorih bolesti od Corone.Pustite vi Djokovica i bavite se svojim frustracijama, onda cete manje pljuvati po uspesnim sportistima.

    Odgovori

Ostavite komentar