Iznenađenje za ljubitelje horora: Klasici o čudovištima uskoro besplatno na Jutjubu

Filmovi će se prikazivati od 15. januara

Foto: Printscreen/Youtube/ Fear: The Home Of Horror

Tridesetih godina prošlog veka, “Universa”l je objavio seriju hit horor klasika o čudovištima, zbog kojih je postao sinonim za žanr strave i užasa, imavši ogroman kulturološki uticaj na američku i svetsku kinematografiju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sada će pojedini horor klasici Universal studija uskoro će besplatno biti dostupni na Jutjubu, na kanalu “Fear: The Home of Horror”, ali na određeno vreme.

Dvostruki oskarovac GILJERMO DEL TORO za OBJEKTIV: “Frankenštajn me je uveo u svet fantastike i horora”

Jedna grupa filmskih analitičara tvrdi da je era horora započeta sa nemim filmovima, kao što je “Nosferatu” iz 1922. godine, dok druga insistira da se to desilo sa “Drakulom” iz 1931. Studio je iste godine objavio i “Frankenštajna”, a glumci koji su proslavili oba čudovišta – Bela Lugosi i Boris Karlof – postali su zvezde. Za njima su se pojavili i “Mumija” (1932), “Nevidljivi čovek” (1933), “Frankenštajnova nevesta” (1935) i “Vukodlak” (1941).

Već 15. januara, na Jutjub kanalu “Fear: The Home of Horror”, gledaocima će biti dostupni “Drakula” i “Mumija”. Dana 16. januar će publika moći da pogleda filmove “Frankenštajn” i “Frankenštajnova nevesta”. Jedan dan kasnije će biti prikazani filmovi “Nevidljivi čovek”, “Vukodlak” i “Abot i Kostelo upoznaju Frankenštajna”.

Najbolji filmovi 2020. godine – Od “Parazita” do “Hamiltona”

Svaki film će besplatno biti dostupan za gledanje tačno 7 dana. Kanal će ponuditi i druge horor sadržaje – od kratkih snimaka i trejlera do dokumentaraca o čudovištima.

Izvor: Telegraf

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar