LIČNI RAT

SRAMNO: Grigorije još nije skinuo mantiju, a već sprema internet GERILU za rušenje Vučića

Vladika-političar poručio da je našao ekipu od 30 ljudi koja je spremna da se „žrtvuje za Srbiju”

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Vladika diseldorfski i nemački Grigorije otvoreno je ušao u kampanju za rušenje vlasti u Srbiji, za šta je, kako je priznao, već okupio i tim koji zasad broji 30 ljudi.

Episkop je u javljanju televiziji Newsmax Adria, koja je pod kontrolom Dragana Đilasa, istakao da je potrebno napraviti sistem kako ne bismo svaki put ponovo tražili nekog spasitelja, i time se izokola, ali neskriveno, preporučio protivnicima srpske vlasti za ulogu novog mesije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Ako nešto mogu da učinim za moj narod i ako to narod očekuje, ja želim da skupim 30, ako je moguće i 300 ljudi, između 30 i 60 godina, koji su spremni da se žrtvuju za Srbiju – obznanio je vladika svoj plan pred kamerama.

Na pitanje da li to znači da treba da se očekuje njegovo aktivno uključivanje u srpsku politiku i gde će uopšte naći tih 30 mladih ljudi, vladika Grigorije je rekao da ih je već našao, ali da neće izneti svoj plan jer bi to bilo neozbiljno.

KOPIRANJE IZ CRNE GORE

Mada je vladika ostao nedorečen šta tačno po njegovom mišljenju to „žrtvovanje za Srbiju” podrazumeva, verski analitičar Željko Injac tvrdi za Objektiv da se episkop nemački sada potpuno okrenuo političkoj kampanji koju može da organizuje putem društvenih mreža, jer je, kako navodi, Grigorije konačno shvatio da nema nikakve šanse da bude novi patrijarh.

– Strukture na Zapadu su posle uspeha litija u Crnoj Gori shvatile da crkva u našem narodu ima veliku moć. Glavne informativne stranice na internetu u to vreme, za ljude koji su učestvovali u litijama, bile su na Fejsbuku, jer su mediji bili potpuno blokirani. Poznato je da je Grigorijeva internet ekipa učestvovala upravo u tim stranicama i tako dala doprinos uspehu litija, a sad to isto pokušava da prekopira u Srbiji – objašnjava Injac.

Foto: Printscreen/Youtube

UVLAČI CRKVU U POLITIKU

Grigorije, dakle, već ima iskustva u internet ratu protiv vlasti, samo bi je sada, kako tumači ovaj verski analitičar, usmerio protiv Srbije i njenog predsednika.

– On na ovaj način pokušava da uvuče crkvu u političku priču, iako SPC ovde ima sasvim dobre odnose sa državom. U tom smislu, zapadne strukture su najverovatnije angažovale Grigorija da na gerilski način oslabi Vučićevu moć. Iako će njegova ekipa to predstaviti kao odbranu KiM, zapravo će njihova politička delatnost biti usmerena ka slabljenju aktuelne srpske
vlasti – zaključuje Injac.

LIČNA BORBA

Ideju o „okupljanju mladih ljudi” analitičar Dejan Vuk Stanković vidi kao motivaciju vladike Grigorija da lično učestvuje u borbi protiv Aleksandra Vučića i SNS.

– U toj borbi želi da aktivira mlade kao jedan politički, simbolički i medijski resurs, koji bi trebalo da prepakuje slabosti srpske opozicije i da podstakne one koji su zbog rezignacije vladavinom petooktobarskih pobednika na neki način odustali od političkog izjašnjavanja – navodi Stanković.

Čedomir Antić vratio Grigorija na mesto: Nije ti Srbija autokratija, ova zemlja ima demokratsko uređenje!

BESTIDNI LIČNI MARKETING

Želju za političkim angažovanjem vladike Grigorija uočio je i ministar saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, reagujući na Tviteru.

– Božić, praznik duhovnosti, jedan građanin Srbije (nažalost) u odori sveštenika iskoristio je za najbestidniji lični marketing, najavu formiranja stranke i moguću kandidaturu ni manje ni više nego za predsednika. Pošto je imao smrtni slučaj u porodici, ovde ću stati. Zasad – napisao je Momirović.

Piše: Goran Mitrović

Ovu i ostale zanimljive priče pročitajte u štampanom izdanju novina Objektiv:

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (33)

  1. On je odjednom postao 'ni tamo ni ovamo'. Niko mu vise ne vjeruje da je covjek crkve, religije,,,Boga! Kako jedan 'pobozan' covjek moze u politiku, kad vec godinama vodi prljavu politiku. Zasto misli da bi ga neko slijedio? Nista dobro od njega nece biti.

    Odgovori
  2. Ma kakav Grigorije. Pa zar on misli da narod ne prepoznaje ko je on i koja je njegova uloga. Samo mi nije jasno. Bori se da sruši sve ovo što je obnovljeno i napravljeno za ovih12-13.god. i ko želi da se useli u srušeno i urušeno. Jedino oni koji su dobili pare da kupe sebi novo i lepo. Ali. Jednom ga je ispušio. Popušiće ga ponovo SOTONA.

    Odgovori

Ostavite komentar