ALARMANTNA SITUACIJA

Petrinja u novom STRAHU: Nema opuštanja nakon zemljotresa, RUPE u zemlji sve veće!

Razoran zemljotres jačine 6,2 stepena po Rihteru pogodio je 29. decembra područje Petrinje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen

Rupe kod Petrinje, koje su se pojavile posle razornog zemljotresa, postaju sve veće, a pojavljuju se i nove zbog čega će ovaj teren snimati dronovima.

Jedna od rupa u Mečenčanma, koja je nastala 5. januara, neprestano se širi i već je dostigla veličinu olimpijskog bazena.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Vlasnik imanja Nikola Borojević kaže da je rupa sada širine tridesetak metara i da su dolazili statičari koji su rekli da će to rešavati na proleće.

Geolozi su naveli da će teren snimati i dronovima iz vazduha i tek tada će znati tačan broj rupa, kojih za sada na ovom području ima najmanje tridesetak.

Nakon Hrvatske, još jedan ZEMLJOTRES u regionu: Tresla se Foča 

Naučni savetnik Hrvatskog geološkog instituta Tvrtko Korbar izjavio je danas da su timovi Zavoda za geologiju skupljali tektonske podatke nakon potresa u Banovini, gde postoje dva raseda.

“Severozapadni blok pomerio se 30-ak centimetra prema satelitu, a jugoistočni blok za 30-40 centimetara od satelita.To su horizontalni pomaci koji su očekivani te sam slom na dubini od 10 kilometara biometarskih dimenzija i blokovi su se tu pomerili metar do dva, pa se oslobodila silna energija koja je izazvala primarne i sekundarne manifestacije potresa na površini”, dodao je.

Istakao je da na krškom području ne bi bilo ovakvih manifestacija potresa kao što su velik rupe koje se otvaraju u zemlji, ali bi bilo površinskih pukotina.

Razoran zemljotres jačine 6,2 stepena po Rihteru pogodio je 29. decembra područje Petrinje, a osetio se širom regiona.

Nakon potresa u nekim selima u Banovini otvorile su se rupe u zemlji, koje nastaju jer zemljotresi, koji poslednjih nekoliko dana potresaju to područje, utiču na podzemne vode.



Izvor:

Komentari (1)

Ostavite komentar